الثلاثاء، 22 مارس 2016

شنطة بالحلقات

شنطة بالحلقات 


حلقات بلاستيك - 2 لون بكرة صوف ( ممكن اكثر  من لون ) - قفل شنطة  أو حلقتين كبار -     ابرة كوريشية 
الطلبات من محلات مستلزمات الخياطة 


نلف بداية الخيط ونربطة  - وبعدين نعمل السلسلة ونلف تانى ونكرر . 
أو ممكن نلف الخيط بأيدنا ونربط كل لفة وهكذا . 



لحد ما تخلص كل الحلقات . 



نخيطها فى بعض بخيط عادى كويس  . و نثبت الحلقتين الكبار . 





الكريب الحلو

الكريب الحلو 


 المقادير 
كوب دقيق - كوب لبن - 2 بيضة  .



نضرب الخليط فى الخلاط . 
أو بالمضرب السلك جيدا .
ثم نضع القليل جدا من الزيت . و نصب القليل من الخليط . 


                                             نوزع الخليط فى الطاسة . 




                                               ثم بعد أن تنضج نقلبها .
                                    
                                     ثم نرصها حتى ننتهى من المقدار كلة . 

ثم نفرشها شكولاتة وفاكهة حسب الرغبة . 
                                                                             
                                                                                 وبالهنا والشفا

طريقة عمل صوابع السوسيس ( أو الهوت دوج أو السجق ) بعجينة الجبنة

طريقة عمل صوابع السوسيس ( أو الهوت دوج  أو السجق ) بعجينة الجبنة 



المقادير :
3ونص كوب دقيق _ 2 معلقة خميرةفورية _ 1 معلقة صغيرة سكر _ 2 معلقة كبيرة زبدة -          1 معلقة صغيرة ملح - 16 حبة سوسيس أو سجق أو هوت دوج - 300 مللى ماء دافى للعجن -  للوجة : 1 بيضة مخفوقة - سمسم- ملح .
للسلق : 3 لتر ماء + 4 معالق بيكنج بودر .






الطريقة : 
نضيف الدقيق والملح ثم يتم ذوبان الخميرة الفورية فى ربع كوب ماء و يضاف معلقة السكر وتضاف للعجينة  ثم نضيف الزبدة وننزل بالماء شوية شوية ونعجن كويس ونعجن حتى تصبح ناعمة ثم نضعها فى اناء مدهون زبدة ونغطيها حتى تتخمر .وبعد التخمير نفردها بسمك نص سم 



ثم بقطاعة البيتزا نقطعها شرايط ثم نلف كل حبة بشريط كما بالصورة ونغلق اخر الطرف جيدا .
ونضع 3 لتر ماء على نار متوسطة ونضعها فى الماء لمدة 30 أو 40 ثانية  لا أكثر .






ثم نرفع الصوابع من الماء على صاج مدهون أو مغطى بورقة والزبدة وتترك شوية لتجف .
 ثم نسخن الفرن على 180 درجة . ونقوم بسلق باقى الصوابع  ونكرر نفس العملية .
  ثم ندهن الوجة بالبيض ونرش السمسم وملح .




ثم ندخل الصنية الفرن وتترك حتى تصبح لونها ذهبى لمدة 30 دقيقة .



شوربة الخضار

المقادير :

شوربة دجاج او لحمه 

خضار مقطع مكعبات صغيره ( جزر كوسه بسله بطاطس )

ملح وفلفل

الطريقة :

تسلق الدجاج او اللحمه


يقطع الخضار مكعبات صغيره 


توضع مكعبات الخضار في الشوربه  مع اضافة الملح والفلفل

تترك حتي تنضج

وتقدم ساخنه 


شوربة لسان العصفور

المكونات:


مكرونة لسان عصفور

عصير طماطم

شوربه 

ملح وفلفل

سمن للتحمير

الطريقة:


تحمر مكرونه لسان العصفور في قليل من السمن 

تضاف الشورة ويضاف عصير الطماطم وتتبل بالملح والفلفل 


تترك حتي تمام السوا وتقدم 


طريقة عمل البليلة بالصور

المقادير:

قمح بليلة 

مياه 

لبن

سكر 

للتزيين جوز هند  فورماسيل ومكسرات او اي شيء حسب الرغبه

الطريقة:

تنقي حبات القمح وتغسل جيدا وتنقع في ماء دافي مدة ساعتين تقريبا



ترفع علي النار في ماء جديد حتي تمام السوا ونزيد المياه عند الحاجه 



تحلي بالسكر وتقدم مع لبن عن طريق اضافة الحليب او لبن نيدو البدره وازابته في مياه السلق  وتزين بالمكسرات والفورماسيل والكورن فليكس حسب الرغبه




طريقة عمل المكرونة بولونيز







المكونات :

بصلة مفرومة  توم   زيت للتحمير لحمة مفرومة  مكرونة سباجتي عصير طماطم

الطريقة : 

تسلق المكرونة 

تحمر البصلة مع التوم 


تضاف اللحمه المفرومه وتحمر 


يضاف عصير الطماطم ويترك حتي تمام السوا وتتبل بملح وفلفل


تضاف الي المكرونة ويرش الجبن المبشور ويضاف البقدونس المفروم حسب الرغبة وتقدم



أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...