المكونات:
ورق عنب
أرز
بصل
فصين توم
عصير طماطم
خضره
ورقتين نعناع
مكعب مرق
مياه - ملح وفلفل وكسبره وشطه
الطريقه:
نغسل ورق العنب جيدا
يسلق ورق العنب في مياه مغليه مع ليمون حتي يتغير لونه
نبدأ في تجهيز الخلطه للحشو نحمر البصل مع التوم والخضره وورقتين النعناع
نضيف عصير الطماطم
نتركها للتتسبك
نتبل بالملح والبهارات
نطفي النار ونضع الأرز
ونبدأ بالحشو نفرد ورقة العنب ونحشي فوق الجانب الخشن ويكون الجانب الناعم من الاسفل ونضع كميه من الخليط
نغطي الخليط بجزء من الورقة و نقفل من الجنبين ونلف وهكذا
يرص في الحلة ويرفع علي النار مع مكعب المرق والمياه
يهدي النار عليه ويترك حتي تمام السوا ويقدم