المكونات:
لعمل الكريب نحتاج الي
كوب ونصف حليب
كوب دقيق
4 بيضة
ذرة ملح
ملعقة سمن او ربع كوب زيت
الطريقة :
تضرب جميع المكونات في الخلاط جيدا
تدهن طاسه تيفال بماده دهنية ( زيت او سمن )
ترفع علي النار ونصب من الخليط في الطاسه ونتركه علي نار هادئه حتي تمام السوا
نقلب الكريب علي الوجه الاخر ونخرج الكريب علي طبق جانبي
نكرر العمليه حتي ننهي الكميه كلها
لعمل الحشوة نحتاج الي :
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصلة
6 فصوص توم
سمن للتحمير
الطريقة :
يفرم البصل ويحمر في السمن علي النار مع شرايح التوم
يضاف التوابل الملح والفلفل والكسبره والبهارات
تضاف اللحمه المفرومه وتحمر جيدا ويضاف القليل من الماء وتترك حتي تمام السوا
يجهز البشاميل بتحمير 2 ملعقة دقيق في السمن واضافة كوب حليب مع التقليب المستمر
نحضر صينية ونضع بها قليل من البشاميل
نقوم بوضع بعض من خلطة اللحم علي الكريب
نقفل من الجوانب
نلف الكريب ونضعه في الصينية ونكرر العملية حتي ننتهي
نصب باقي البشاميل فوق الكريب ونخفق بيضة ونضعها علي الوجه ويدخل الفرن متوسط الحرارة من اسفل واعلي حتي تمام السوا ويقدم