الجمعة، 10 يونيو 2016

الكانيلوني بالبشاميل



المكونات:
لعمل الكريب نحتاج الي 

كوب ونصف حليب
كوب دقيق 
4 بيضة 
ذرة ملح
ملعقة سمن او ربع كوب زيت

الطريقة :




تضرب جميع المكونات في الخلاط جيدا

تدهن طاسه تيفال بماده دهنية ( زيت او سمن )

ترفع علي النار ونصب من الخليط في الطاسه ونتركه علي نار هادئه حتي تمام السوا 



نقلب الكريب علي الوجه الاخر ونخرج الكريب علي طبق جانبي

نكرر العمليه حتي ننهي الكميه كلها



لعمل الحشوة نحتاج الي :

نصف كيلو لحم مفروم
2 بصلة
6 فصوص توم 
سمن للتحمير

الطريقة :

يفرم البصل ويحمر في السمن علي النار مع شرايح التوم


يضاف التوابل الملح والفلفل والكسبره والبهارات 

تضاف اللحمه المفرومه وتحمر جيدا ويضاف القليل من الماء وتترك حتي تمام السوا

يجهز البشاميل بتحمير 2 ملعقة دقيق في السمن واضافة كوب حليب مع التقليب المستمر

نحضر صينية ونضع بها قليل من البشاميل 

نقوم بوضع بعض من خلطة اللحم علي الكريب

نقفل من الجوانب

نلف الكريب ونضعه في الصينية ونكرر العملية حتي ننتهي 




نصب باقي البشاميل فوق الكريب ونخفق بيضة ونضعها علي الوجه ويدخل الفرن متوسط الحرارة من اسفل واعلي حتي تمام السوا ويقدم









ابداعات الورق المكشكش

الورق المكشكش



 الطريقة : 
ورقة ابيض أو ألوان نفردها ونبتدى نتنى 1 سنتيمتر أو 2 . 
و نتنى الورها بالعكس أو الناحية التانية . 
و باستمرار لحد ماتخلص الورقة . 


 و نعمل بيها ال نحبة .  نزين الغرفة .


نعمل رجل الثلج . 


 و ورد نعلقة فى الغرفة . 


فروع شجر جميلة لية ولأصحابى . 


وردة جميلة لماما . 


عروسة نلعب بيها . 


سمكة فى كتابك . 


مروحة بالمشبك . 


تزيين عجلة . 


طاووس جميل . 


فراشات .


عصفورة . 


عروسة ترقص بالفتل . 


ساعة فى بابى . 


سمكة . 



قنفد . 


تمساح .


قطة تبتسم . 


ثعلب صغير . 

مجموعة أزهار . 

الكشك الصعيدي



هناك عدة طرق لعمل الكشك وهناك العديد من الأكلات يطلق عليها اسم الكشك وهنا سنقدم لكم طريقة عمل الكشك الصعيدي من أوله 

المقادير
قمح مسلوق ومطحون

حادق ( يستخرج من اللبن الحليب)

الطريقة :

يغسل قمح البليلة وينشر ليجف في الهواء


يسلق في الماء ويصفي جيدا ويفرد وينشر ليجف في الهواء والشمس


يطحن القمح المسلوق بعد ان يجف

يضاف الحادق الي القمح المطحون ويعجن جيدا ويترك مدة ساعه او ساعتين ليتشرب




يشكل علي شكل كور صغيره وتوضع لتجف في الشمس مع تقليبها علي الجانب الاخر لتجف ويأخد مدة يومين او ثلاثة 


عندما تجف كور الكشك تخزن في اكياس او في كرتون وتحفظ لمدة طويله وتكون صالحه للاكل بعدة طرق وتصلح لتخزينها لمدة عام كامل

يمكن ان نقوم بتليين كور الكشك في رمضان ونفطر به عن طريق تليينها في ماء ووضعها في الثلاجه ووضع السكر عليها وتقلب وتقدم 





أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...