الجمعة، 17 يونيو 2016
بلح محشى مكسرات
بلح محشى مكسرات
طعمة تحفة
بلح و مكسرات التحبيها
افتحى البلحة بطرف السكينة
طلعى النواة منها
احشيها فول أو لوز أو عين جمل
وقدميها
السويسرول السهل والسريع
المكونات:
كوب سكر بودره
كوب دقيق
5 بيضة صغيره او 4 بيضه كبيره
3 فانيليا
1 كيس بيكنج باودر
ربع كوب ماء
الطريقه :
تسخن الفرن علي درجة حراره 180 قبل البدأ في العمل
يخفق البيض مع السكر البودره و الفانيليا والماء مده طويله حتي يصبح كريمي
يضاف الدقيق مع البيكنج باودر ويقلب جيدا
نحضر صينية مستطيله ونبطنها بورق الزبده وهام جدا ورق الزبده حتي تنجح الكيكه في هذه الوصفه
نصب الخليط بالصينية ونوزعه جيدا
ندخلها الفرن مده 20 دقيقه او حسب كل فرن حتي تنضج وتأخذ اللون الدهبي ويفضل ألا يفتح باب الفرن وللتأكد من انها ارتفعت اشعلي اللمبه فقط او افتحي الفرن بعد مرور 20 دقيقه
ده ورق الزبده بعد ما اخرجنا الكيكيه
تخرج ونجهز ورق زبده مرشوش بالسكر البودره ونقلب الكيكه عليه
نرش السكر البودره فوقها
الحشوة :
كريم شانتيه فورماسيل فاكهه ( فراوله تفاح او اي نوع فاكهه )
نقوم بفرد الكريم شانتيه وفوقه اي نوع فاكهه
وبقوم بلف الكيكه بهدوء بواسطة ورق الزبده ونضغط عليها جيدا ونلفها بورق الفويل
توضع في الثلاجه وتقطع وتقدم
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)
أجهزة غريبة للمطبخ
يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...
-
ليس لديك المال الكافي لبدء مشروع وتريد زيادة دخلك؟ ليس لديك حرفة خاصة بك ولا المهارة الكاملة لبدء مشروع ما؟ هناك العديد من المشروعا...
-
ليس لديك المال الكافي لبدء مشروع وتريد زيادة دخلك؟ ليس لديك حرفة خاصة بك ولا المهارة الكاملة لبدء مشروع ما؟ هناك العديد من المشروعات...
-
صباح الخير عليكم انهارده كان فطارنا مفتله اللي هي دي للي مش عارفها بتغلي مايه زي المكرونة بالظبط وأول ماتتغلي نزلي شوية مفتله...