الجمعة، 17 يونيو 2016

السويسرول السهل والسريع





المكونات: 




كوب سكر بودره

كوب دقيق 

5 بيضة صغيره او 4 بيضه كبيره

3 فانيليا

1 كيس بيكنج باودر

ربع كوب ماء 

الطريقه :

تسخن الفرن علي درجة حراره 180 قبل البدأ في العمل







يخفق البيض مع السكر البودره  و الفانيليا  والماء مده طويله حتي يصبح كريمي 

يضاف الدقيق مع البيكنج باودر ويقلب جيدا 


نحضر صينية مستطيله ونبطنها بورق الزبده وهام جدا ورق الزبده حتي تنجح الكيكه في هذه الوصفه


نصب الخليط بالصينية ونوزعه جيدا 

ندخلها الفرن مده 20 دقيقه او حسب كل فرن حتي تنضج وتأخذ اللون الدهبي ويفضل ألا يفتح باب الفرن وللتأكد من انها ارتفعت اشعلي اللمبه فقط او افتحي الفرن بعد مرور 20 دقيقه 


ده ورق الزبده بعد ما اخرجنا الكيكيه






تخرج ونجهز ورق زبده مرشوش بالسكر البودره ونقلب الكيكه عليه 


نرش السكر البودره فوقها

الحشوة :


كريم شانتيه   فورماسيل  فاكهه ( فراوله تفاح او اي نوع فاكهه )

نقوم بفرد الكريم شانتيه وفوقه اي نوع فاكهه 



وبقوم بلف الكيكه بهدوء  بواسطة ورق الزبده ونضغط عليها جيدا ونلفها بورق الفويل 

توضع في الثلاجه وتقطع وتقدم 





ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...