الجمعة، 19 أغسطس 2016

عطرى دولابك وغرفتك

صابونة للزينة
عطرى دولابك و غرفتك



المكونات : 
خيط - شريط ستان رفيع - دبابيس - صابونة 



نثبت الدبابيس ونرصها . من فوق وتحت 


نلف الشريط الستان ذى كدة 


 من فوق لتحت 


 لحد ماتتلف الصابونة كلها 


نبتدى نلف حول الدبابس من فوق اللفة الأولى 
تلات صفوف و من تحت كمان 


و نرص دبابيس فى نص الصابونة 
ونلف عليها الستان تلات صفوف 
ونعملها يد بالخيط ونغطية بالستان 

الخميس، 18 أغسطس 2016

شنطة سماعة موبيل

شنطة سماعة موبيل 


حافظى على سماعة موبيلك



 2 دايرة قماش أبيض - 2 دايرة لبني - 2 دايرة منقوشة 
- سوستة - مربع قماش صغير 
نقص دايرة من كل لون نصفين 


نفرد السوستة ونحط عليها نص دايرة منقوشة من برة 
و وراها نص دايرة أبيض  ونخيطها فيها 


و النصين التانيين قصادهم بالترتيب 
المنقوش قدام و الأبيض وراه ونخيطها كمان 


ونخيط أخر فتحة السوستة القطعة المربعة 
بعد تنيها نصفين زى الصورة 


و نغطى القماشة الأبيض باللبنى و نخيطها 
و كمان النصف التانى 
ونخيط الدايرة كلها 


و بعد خياطة الدايرة  نقص زيادة السوستة 


و نفتح السوستة و نقلب الشنطة 



اعملى بوكية حلويات بايدك

اعملى بوكية حلويات بايدك 




الوان من حلويات الجيلى بالسكر - عود خلة طويل 


نضع واحدة من الحلوى فى الخلة 


ثم نضع تحتها ورقة سلفان أو كيس حلويات 
ونرص جنيها باقى الحلوى حتى تصبح وردة 


ونلف الكيس كويس على الخلة ونربطة بشرط الهداية الرفيع 


ونعمل كذا وحدة لحد ما نكون بوكية كامل 


 ممكن نقدمة فى مناسبات الميلاد
أو هدية للجواز أو للأطفال


الأربعاء، 17 أغسطس 2016

مفرش للأكواب الساخنة

مفرش للأكواب الساخنة 



قصى داير من ورق الفوم صغيرة 
حتى يكون سهل التنظيف


اجمعى كل بواقى الخيوط الملونة 
ولفيها بقلم لدواير صغيرة 



الصقي الدواير بمسدس الشمع 


بجانب بعض حتى تمتلى الدايرة بالألوان 
وستحصلين على عازل للأكواب الساخنة 
بطريقة سهلة 

اصنع برواز للمراية بنفسك

اصنع برواز للمراية بنفسك 


المكونات : 
مراية دائرية _ لصق للورق_ لصق للمراية _ مشابك للتثبيت  _  اسطوانات مختلفة الأحجام _ 
دهان دهبى و فرشة _ شرايح ورق كرتون _ دائرة كرتون _ 
 أحجار ملونة دائرة . 


أقطع الكرتون شرايح 


نلف شريحة الكرتون على الاسطوانة الصغيرة 


نبدأ من أول الطرف لحد ما تخلص الورقة 


وكمان نلف على الاسطوانة الكبيرة . 


و بعدين نسحب الدايرة الملفوفة ونلصق طرفها 
ونثبتة بالمشبك لحد ما ينشف 


 ندهن الدايرة الكرتون بالدهبى من الامام . 


و من الخلف . 


ونحط المراية ونقيس المسافة من الجنبين 
عشان نظبطها فى النص 


ونعلم حوليها بالقلم كويس 
عشان نحدد مكانها 


ونبتدى نلصق دواير الكرتون العملنها جنب بعض 


لحد ما نملى المساحة الفاضية كلها 


و بعدين ندهنها بالدهبى كلها 


ونحط لصق الزجاج فى الدايرة الفاضية كلها 


ونلصق المراية كويس 


و نلصق الأحجار الملونة فى الدواير 
و هتلاقى أجمل مراية عملتيها بنفسك 

الأحد، 14 أغسطس 2016

تارت التين الطازج

المقادير للعجينة 
    كوب ونصف دقيق لجميع الأغراض.
      نصف ملعقة صغيرة سكر.
        نصف كوب زبدة باردة ويقطع لمكعبات صغيرة الحجم.
          نصف ملعقة صغيرة من الملح.
            المقادير للحشوة
              عشر حبات من التين الطازج مقطعة أنصاف.
                عدد بيضة كبيرة.
                  نصف كوب سكر.
                    ربع كوب من اللوز المطحون.
                      ثلث كوب من كريمة الطبخ.
                        فانيليا.
                          الطريقة
                            لإعداد العجينة يوضع كل من الطحين والزبد والملح والسكر بمحضرة الطعام ثم يخلط ليكون كرة من العجين وفي حال عملها يدويا لا تعجن بل يتم لم الطحين على الزبد ليتكون الفتات ويتم لملمته علي شكل كرة وتوضع بكيس بلاستيكي شفاف لترتاح في الثلاجة لمدة ساعة.
                              توضع عجينة التارت بعد اخراجها من الثلاجة في قالب تارت وتفرد تماما على القاعدة والحواف وتدخل الثلاجة لحين تحضير الحشوة.
                                لتحضير الحشوة يتم خلط كل من البيضة والسكر والفانيليا ومطحون اللوز والكريمة وبعد المزج يصب الخليط بالقالب ثم ترص وحدات أنصاف التين ثم تخبز في فرن مسخن مسبقا على درجة ١٨٠لمدة ٤٠ دقيقة أو حتى النضج وتقدم دافئة. 

الجمعة، 12 أغسطس 2016

شوربة البصل الفرنسية

المقادير
-100 جرام زبد.
-عدد أربع بصلات كبار مقطعة لشرائح.
-فصين ثوم.
-3 ملاعق دقيق.
-ملح وفلفل.
-توابل.
-شوربة دجاج حوالي 2 لتر.
-كوب عصير عنب.
-خبز محمص.
-جبن بارميزان حسب الرغبة.
الطريقة
-تذاب الزبد في قدر متوسط علي نار هادئة ثم يضاف البصل والملح والتوابل حتي يتكرمل البصل ثم يضاف الثوم المدقوق جيدا ثم يضاف عصير العنب ويترك ليغلي ويجف.
-يضاف الدقيق ويقلب مع البصل لمدة 3 دقائق ثم تضاف الشوربة ويترك ليغلي ويقل المزيج للنصف.
-تقدم في طاجن فخار والخبز علي الوجه ثم يوضع الجبن فوق الخبز وتدخل فرن حار لمدة 4 دقائق أو حتى يسيح الجبن وتقدم ساخنة.

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...