الأربعاء، 19 أكتوبر 2016

حلا التوست بالفواكه

المقادير
4 شرائح توست طازج
ملعقة زبدة كبيرة
ربع كوب سكر بودرة
فواكه حسب الموسم (فراولة-توت-مانجو-موز)
الطريقة 
تقدح الزبد في قدر غير قابلة للالتصاق ثم  يحمر التوست من الوجهين ويرش فوقه السكر البودرة ويقدم مع الفاكهة المقطعة شرائح ساخنا 

الأربعاء، 5 أكتوبر 2016

عمل ثقوب الدونات

 عمل ثقوب الدونات 


بصوص اللبن والسكر 


بصوص الشكولاتة 


 مكونات الصوص
  1/2 1  كوب سكر - 1/2 3 كوب لبن - 2 معلقة صغيرة فانليا 


مكونات العجينة 
2 كوب دقيق - 1 كوب لبن  - 1قة  بيضة -  2 معلقة كبيرة سكر - زيت للقلى 
4 معلقة صغيرة بيكنج بودر - 1/ 4 معلقة صغيرة ملح - 1/4 كوب زبدة سايحة 


نخلط اللبن والبيض جيدا 
ثم نضيف السكر والدقيق و البيكنج بودر و يعجن 
ثم نضيف الملح و الزبدة و نعجن حتى تصبح العجينة لينة 
 نأخذ منها بمعلقة كبيرة و نسقطها فى الزيت غزير


و بعد خروجها تنزل فى الصوص و تخرج فى الطبق
  أو نغطيها بالشكولاتة السائحة 

عمل حلق بالسلك رقيق


حلق سلك رقيق 



نحضر سلك طولة 2.5 سم  
 و يكون غير قابل للصدأ 


و نتنى 1/3 


 و نتنى 1/3 الأخير بالعكس 


 و نعمل دايرتين فى الأطراف بالكماشة 


و بعدين نلفة من البداية المتنية حتى يصبح دائرة 


و لا نغلق الدائرة للأخر 


و نلبسة بهذة الطريقة 
أو نعلق فية بالطرف خرزة ملونة 

عمل اسورة بالزراير

عمل اسورة بالزراير 



نرص الزراير الألوان النحبها 


ندخل الفتلة  فى أول زرار و نطلعة من البعدة 
بأيدنا أو بالابرة 


و هكذا و البعدة بهذة الطريقة 


بعد مايخلص الصف ننزل على الصف التانى 


ونعمل نفس الطريقة 


 لحد ماتخلص كل الصفوف و تصبح بهذا الشكل 

عمل برواز من كرتونة البيض

برواز من كرتونة البيض 

 

نحضر كرتونة بيض 


نقص كل دائرة منها وحدها 
و نقص أطرافها الأربعة دون الوصول الى الأخر 
و  بشكل دائرى و نضمها على بعض ونلصقها 


نحضر برواز سادة و نلصق علية 
 الورود بجانب بعض 


ممكن نلونة أو نرشة بأى لون اسبرية 

اصنعى كورة مضيئة لأعياد الميلاد

 اصنعى كورة مضيئة لأعياد الميلاد




المكونات 
كورة فبل - ترتر - علبة دبابيس - خرزة كبيرة - قطعة سلك 


نبدأ بوضع ترترة ونثبتها بالدبوس 
و التانية جنبها على طول 

  
و هكذا كل واحدة بجانب الأخرى 
ونثبتا بالدبابيس حتى تغطى كل الكورة 


ثم تتنى السلك نصفين وتدخل بها الخرزة 
و تثبتها فى الكورة للتعليق 

عمل رغوة النسكافية المدهشة

عمل رغوة النسكافية المدهشة 



المكونات 
1 كوب نسكافية - 1 كوب ماء - 1 كوب سكر 


نضربهم جميعا فى الخلاط 


ونضعهم فى علبة و نضعهم فى الثلاجة أو الفريزر 


حتى نوفر وقت خفق النسكافية  
عند الصباح أو حين يأتى ضيوف 


نضع معلقة من الخليط 


ونسكب علية اللبن الساخن 


ونقلب لنرى الرغوة بدون تعب وخفق 
و استمتعو بفنجان النسكافية المدهش 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...