الجمعة، 8 مايو 2020

الكانيلوني

طريقة عمل الكانيلوني....

اولا جهزي اللحمة المتعصجه... 
حمري بصلتين مفرومين عالنار مع توابل وملح وفلفل اسود وبهارات لحمه... وانزلي باللحمه المفرومه وقلبي كويس لحد ما تتحمر وتبتدي تنزل دهونها وميتها بعدها ضيفي حبة مية من الكاتيل تكون بتغلي... وسيبيها تستوي علي مهلها.. 
ثانيا يلا نجهز الكريب الي هنحشيه    
الكريب بيض ولبن ودقيق وميه وذرة ملح واضربيهم بالخلاط لحد مايبقي قوامهم معقول لا هو خفيف قوي ولا تقيل... وسخني طاسه سيراميك او تيفال وادهنيها زيت بالفرشه دهنه خفيفه... وابدي بصب اول طبقه من الكريب ووزعيها كويس في الطاسه ولما تستوي اقلبيها لحظتين وطلعيها وهكذااااا.... 
طيب دلوقتي خلصنا الكريب واللحمه المتعصجه جاهزه تمام.... هنركن ده كله ونعمل الوايت سوس او البشاميل... بتحطي زيت في طاسه ومعلقتين دقيق لازم الزيت والسمنه يكونوا اكتر من الدقيق وتحمري كويس بتقلبي باستهدام مضرب سليكون عشان ميكلكعش الدقيق معاكي.... انزلي باللبن اقصد الحليب وبعدها ضيفي كريمه وجبنه شيدر او صفرا او موتزاريلا زي ماتحبي... 
نبدأ نجهز الصينيه نحط من تحت وايت صوص.. 
نجيب الكريب نحشي كل واحده بالعصاج ونقفل من الجوانب ونلف ونحط في الصينيه وهكذا لحد مانخلص الكميه وبعدين نضيف باقي الوايت صوص او البشاميل ونضرب بيضتين ونوزعهم من فوق...في ناس بتحب تضيف صلصة طماطم متسبكه ده علي حسب الرغبه
وعالفرن وبالف هنا... ❤️💝🌹😍😍😍

ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...