نصائح رهيبة
أولها المطبخ
1- لتفادى طرطشة الزيت أو السمن رشى شوية ملح فى طاسة الزيت قبل ما تقلى الاكل
.
2- لتفادى رائحة قلى السمك ضعى نصف لمونة فى طاسة القلى لضياع اثر الرائحة فى
البيت .
3- للحفاظ على لون الخضار الاخضر ( الملوخية –السبانخ) ضعى رشة سكرأو البيكنج بودر فى ماء السلق .
4- حتى لايشرب الباذنجان الزيت تبلية بالدقيق ونفضى الباقى ثم يقلى .
5- سر القرمشة فى البفتيك و الفراخ والبانية ضيفى البيكنج بودر على البقسمات
المطحون واقلى .
6- عند احتراق الاكل ارفعى الحلة من على النار وضعيها فى ماء بارد حتى لا
تنتشر رائحة الشياط الى باقى الاكل ثم انقلية فى حلة اخرى واستكملى الطهى .
7- للمحافظة على الاجبان نقوم بتغليفها بالكيس
البلاستيك او القصدير للمحافظة علية من شهرين الى اربعة .
8- عند شراء الخضروات المجمدة لا تشترى الكيس الذى تكون الخضروات قطعة واحدة لانها
تعرضة للذوبان اختارى الخضروات المفرطة .
9- لا تستعملى ماء السخان فى الطبخ لانة يمتص عناصر ضارة من السخان مثل الرصاص
.
10-
لتفادى رائحة الفراخ قبل سلقها انقعيها فى
قليل من الملح والخل ثم افركيها الدقيق .
وتانيهاجمالك
1-أستخدمى زبدة الشفايف لدهن رجلك بدل وشك ادهنى الكعب بالليل والبسى شرب
وشوفى النتيجة الصبح تحفة .
2-اخلطى كريم الاساس على ايدك باى كريم مرطب يديكى لمعان ويمنع تشقق الوش
ويوزع الكريم ولا احسن ماركة .
3-لترطيب وشك على طول اخلطى معلقة كبيرة وش لبن ونص لمونة واعملى ماسك
مرتين فى الاسبوع مش هتحتاجى لكريم مرطب ابدا .
4-انقعى رجلك فى ماء ساخن وشوية شامبو او بلسم وادعكى بالحجر ونشفى كويس
وادهنى فازلين والبسى شراب ونامى .
5-اشفطى بطنك كل ماتفتكرى 5 دقايق هتنزل بسرعة .
6-نشفى قشر الرمان واطحنية بودرة
وضعية تحت الابط هتختفى ريحة العرق .
7-استخدمى الزبادى كمزيل مكياج وشوفى النتيجة تحفة .
8- تغيير نوع الشامبو كل اربع شهور لان الشعر بيثبت علية مبيتحسنش و لو
حابة ارجعيلة تانى .
9- تغيير نوع المعجون الاسنان كل ماتخلص العلبة لان التسوس بيتأقلم مع
تكرار نوع المعجون ويتغذى علية .
10-استخدمى الماء الفاضل من علبة الجبنة بيساعدة على ازالة النمش والبقع
ويرطب ويفتح وشك مرتين فى الاسبوع .
وتالتها كيكتك
1-ندهن قوالب الكيك بالسمن او الزبد ونرش شوية دقيق عشان ما تلصق الكيك
وبلاش زيت لانة بيحرقها من تحت .
2-ممكن نستبدل الكريمة اللبانى بالبودرة (الكريم شانتية ) .
3- ممكن استبدال قليل من الخل او بشر الليمزن او البرتقال بدل من الفانليا
لريحة البيض .
4-ماتفتحيش عل الكيكة الفرن لحد ماتشمى ريحتها لانها بتهبط وتفقد نضجها .
5-للحصول على الكثير من عصير الليمون أو البرتقال
ضعية فى ماء دافىء ثم استعملية.
6- ممكن تستعملى الفانتا البرتقال فى الكيك بدل من عصير البرتقال النتيجة
تحفة .
7- قطعى الكيكة بعد ان تبرد لانها بتفتفت وتتبهدل .
8- سخنى الفرن قبل وضع الكيكة ممكن
عند بدأ تحضيرها .
9- ضعى مربعات صغيرة من الشكولاتة فى الداخل بعد انتهاء تحضير الكيكة ودخلى
الفرن هتسيح وتصبح رائعة .
10-اكسركل بيضة وحدها فى طبق وضفيها للكيكة لتجنب البيض الفاسد وضياع
الخليط بالكامل .
ورابعها التنظيف
1- استعملى ملح المون لتنظيف الغلاية بنقعها من الليل بقليل منة مع نقطتين
بريل و امليها ماء واشطفى الصبح .
2- ضعى القليل من البريل والكلور فى داخل الحمام لما تخرجى ونظفى بالفرشة لما
ترجعى .
3- لتنظيف الفرن الماكروويف ضعى ماء فى اناء عميق وشغلى الفرن عالعالى لمدة 5
دقائق وامسحى بفوطة رطبة .
4- لتنظيف البوتوجاز اخلطى اربع معالق بيكربونات واربعة ملح لمون وقليل من
البريل وادهنية لمدة ربع ساعة وضعى ربع
كوب خل فى بخاخ ورشى عليهم واغسليها بليفة خشنة واشطفيهم ونشفى كويس.
5- لتنظيف الاوانى المحروقة نضعة على الناريغلى بقليل من الخل و الخميرة ثم ندهنها بالصابون
العادى ونغسلهابليفة .
6- لتنظيف خزانة المطبخ انثرى القليل من القهوة او حبات الفلفل الاسود .
7- لتنظيف الثلاجة ضعى القليل من قشر البرتقال او الليمون فى اطباق صغيرة فى
كل رف طبق .
8- للتخلص من الهاموش الناتج عن قشر الموز توضع قشرة فى برطمان ويغطى بكيس ويخرم سيدخل ولا يخرج .
9- التخلص من النمل ضعى القليل من الرماد او الجبس فى اماكن خروجها .
10-
لتنظيف الغسالة الاوتوماتيك شغلىها عالفاضى
من اول برنامج بدون مسحوق .