الجمعة، 5 فبراير 2016

نصائح ملكة المطبخ لبيتك وجمالك ومطبخك

نصائح رهيبة
أولها المطبخ
1- لتفادى طرطشة الزيت أو السمن رشى شوية ملح فى طاسة الزيت قبل ما تقلى الاكل .
2- لتفادى رائحة قلى السمك ضعى نصف لمونة فى طاسة القلى لضياع اثر الرائحة فى البيت .
3- للحفاظ على لون الخضار الاخضر ( الملوخية –السبانخ)  ضعى رشة سكرأو البيكنج بودر  فى ماء السلق .
4- حتى لايشرب الباذنجان الزيت تبلية بالدقيق ونفضى الباقى ثم يقلى .
5- سر القرمشة فى البفتيك و الفراخ والبانية ضيفى البيكنج بودر على البقسمات المطحون واقلى .
6- عند احتراق الاكل ارفعى الحلة من على النار وضعيها فى ماء بارد حتى لا تنتشر رائحة الشياط الى باقى الاكل ثم انقلية فى حلة اخرى واستكملى الطهى .
7-  للمحافظة على الاجبان نقوم بتغليفها بالكيس البلاستيك او القصدير للمحافظة علية من شهرين الى اربعة .
8- عند شراء الخضروات المجمدة لا تشترى الكيس الذى تكون الخضروات قطعة واحدة لانها تعرضة للذوبان اختارى الخضروات المفرطة .
9- لا تستعملى ماء السخان فى الطبخ لانة يمتص عناصر ضارة من السخان مثل الرصاص .
10-                  لتفادى رائحة الفراخ قبل سلقها انقعيها فى قليل من الملح والخل ثم افركيها الدقيق .

وتانيهاجمالك
1-أستخدمى زبدة الشفايف لدهن رجلك بدل وشك ادهنى الكعب بالليل والبسى شرب وشوفى النتيجة الصبح تحفة .
2-اخلطى كريم الاساس على ايدك باى كريم مرطب يديكى لمعان ويمنع تشقق الوش ويوزع الكريم ولا احسن ماركة .
3-لترطيب وشك على طول اخلطى معلقة كبيرة وش لبن ونص لمونة واعملى ماسك مرتين فى الاسبوع مش هتحتاجى لكريم مرطب ابدا .
4-انقعى رجلك فى ماء ساخن وشوية شامبو او بلسم وادعكى بالحجر ونشفى كويس وادهنى فازلين  والبسى شراب ونامى .
5-اشفطى بطنك كل ماتفتكرى 5 دقايق هتنزل بسرعة .
6-نشفى قشر الرمان واطحنية  بودرة وضعية تحت الابط هتختفى ريحة العرق  .
7-استخدمى الزبادى كمزيل مكياج وشوفى النتيجة تحفة .
8- تغيير نوع الشامبو كل اربع شهور لان الشعر بيثبت علية مبيتحسنش و لو حابة ارجعيلة تانى .
9- تغيير نوع المعجون الاسنان كل ماتخلص العلبة لان التسوس بيتأقلم مع تكرار نوع المعجون ويتغذى علية .
10-استخدمى الماء الفاضل من علبة الجبنة بيساعدة على ازالة النمش والبقع ويرطب ويفتح وشك مرتين فى الاسبوع .
وتالتها كيكتك
1-ندهن قوالب الكيك بالسمن او الزبد ونرش شوية دقيق عشان ما تلصق الكيك وبلاش زيت لانة بيحرقها من تحت .
2-ممكن نستبدل الكريمة اللبانى بالبودرة (الكريم شانتية ) .
3- ممكن استبدال قليل من الخل او بشر الليمزن او البرتقال بدل من الفانليا لريحة البيض .
4-ماتفتحيش عل الكيكة الفرن لحد ماتشمى ريحتها لانها بتهبط وتفقد نضجها .
5-للحصول على الكثير من عصير الليمون أو البرتقال
 ضعية فى ماء دافىء ثم استعملية.
6- ممكن تستعملى الفانتا البرتقال فى الكيك بدل من عصير البرتقال النتيجة تحفة .
7- قطعى الكيكة بعد ان تبرد لانها بتفتفت وتتبهدل .
8- سخنى الفرن قبل وضع الكيكة  ممكن عند بدأ تحضيرها .
9- ضعى مربعات صغيرة من الشكولاتة فى الداخل بعد انتهاء تحضير الكيكة ودخلى الفرن هتسيح وتصبح رائعة  .
10-اكسركل بيضة وحدها فى طبق وضفيها للكيكة لتجنب البيض الفاسد وضياع الخليط بالكامل .


ورابعها التنظيف
1- استعملى ملح المون لتنظيف الغلاية بنقعها من الليل بقليل منة مع نقطتين بريل و امليها ماء واشطفى الصبح .
2- ضعى القليل من البريل والكلور فى داخل الحمام لما تخرجى ونظفى بالفرشة لما ترجعى .
3- لتنظيف الفرن الماكروويف ضعى ماء فى اناء عميق وشغلى الفرن عالعالى لمدة 5 دقائق وامسحى بفوطة رطبة .
4- لتنظيف البوتوجاز اخلطى اربع معالق بيكربونات واربعة ملح لمون وقليل من البريل وادهنية لمدة ربع ساعة  وضعى ربع كوب خل فى بخاخ ورشى عليهم واغسليها بليفة خشنة واشطفيهم ونشفى كويس.
5- لتنظيف الاوانى المحروقة نضعة على الناريغلى  بقليل من الخل و الخميرة ثم ندهنها بالصابون العادى ونغسلهابليفة .
6- لتنظيف خزانة المطبخ انثرى القليل من القهوة او حبات الفلفل الاسود .
7- لتنظيف الثلاجة ضعى القليل من قشر البرتقال او الليمون فى اطباق صغيرة فى كل رف طبق .
8- للتخلص من الهاموش الناتج عن قشر الموز توضع قشرة فى برطمان ويغطى  بكيس ويخرم سيدخل ولا يخرج .
9- التخلص من النمل ضعى القليل من الرماد او الجبس فى اماكن خروجها .
10-                  لتنظيف الغسالة الاوتوماتيك شغلىها عالفاضى من اول برنامج بدون مسحوق .



ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...