الاثنين، 8 فبراير 2016
كاسات وصينية الخطوبة بإيدي انا
لو عايزة كاسات خطوبة او فرح اعمليهم بنفسك فالبيت او ابعتيلي اعملهملك انا بنفس
طريقة كاسات الفرح يا جماعه الي نزلتهالكم هنا وده الرابط بتاعها
http://mamaraheeba.blogspot.com.eg/2016/01/blog-post_28.html
دوسي علي الرابط هيجبلك الموضوع دوسي عليه واتفرجي
دي بقي كاسات الخطوبة والصينية يا قمرات
طريقة كاسات الفرح يا جماعه الي نزلتهالكم هنا وده الرابط بتاعها
http://mamaraheeba.blogspot.com.eg/2016/01/blog-post_28.html
دوسي علي الرابط هيجبلك الموضوع دوسي عليه واتفرجي
دي بقي كاسات الخطوبة والصينية يا قمرات
الفايش الصعيدي
ازيكم يا جماعه عاملين ايه طبعا كلنا عارفين الفايش الصعيدي الجميل بيتعمل بخميره بالسمسم او الرده او الفول من بليل تخمر فبرطمان احنا بقي اختصرنا السكه وعملنا الفايش السريع حطينا حتة خميره قد صوباعين علي لبن وسكر وكركم وسمنه وسمسم وقلبنا وضفنا الدقيق وعجنا وسبناها تخمر
وبعد ده خمرت ماشاء الله قطعناها فالصيجان ورصيناها فالشمس تخمر
وهنا بعد ماخمرت
وبعد كده تبرد القرص وتهدي وتتقطع صوابع وتترص فالصيجان تاني وتتحمص علي نار هاديه جداااا وتطلع تتهوي وبالف هناااااا
بامية وشوربة وفرخة محشية من مطبخي بالصور
انهارده جيبالكم غدوة اتفضلوا معايا
اول حاجه قطعت بصله وحمرتها مع قرن فلفل وشوية خضره عالنار وضفتلها الرز وحمرته شوية وضفت عليه ميه وورق لورا وسبته يستوي نص سوا علشان احشي بيه الفرخه
حشيت الفرخه بعد كده وربطها بصراحه مقدرتش عليها فربطها
فحلة الرز بتاع الحشو غليت ميه ومعاها البوكيه جارنيه جزره وبصله وطماطمايه وورق لورا وحبهان وملح وفلفل ومرقة دجاج
ونزلت الفرخة
لما استوت اخدت شوية شوربة وحطيت فيها كيس البامية اللي متلجاها ومخزناها فالبيت من فتره وطريقة تخزينها سهلة جدا يدوب بتاخد غلوة او اقل وبعدين تكيسيها وعالفريزر طبعا بعد ماتكوني غسلتيها وقطعتيها قطع متوسطه
نزلت بها فحلة فيها شوية شوربه وسبتها تغلي وبعد كده اما بالمفراك او بالخلاط بس خلي بالك الخلاط متضربيش كتير يعني دوسي وافصلي وارجعي شغلي وافصلي بسرعه 3 مرات وخلاص علي كده علشان متبوظش منك
وكنت مفصصه التوم ودقيته ومع سمنه حمرته ونزلت بالطشه دي عالبامية
اخدت الفرخة فصينية ودهنتها حتة سمن وزيت وحمرتها وممكن تدهنيها زيت مع صلصة وتدخليها الفرن
وبالف هنا وشفا
اول حاجه قطعت بصله وحمرتها مع قرن فلفل وشوية خضره عالنار وضفتلها الرز وحمرته شوية وضفت عليه ميه وورق لورا وسبته يستوي نص سوا علشان احشي بيه الفرخه
حشيت الفرخه بعد كده وربطها بصراحه مقدرتش عليها فربطها
فحلة الرز بتاع الحشو غليت ميه ومعاها البوكيه جارنيه جزره وبصله وطماطمايه وورق لورا وحبهان وملح وفلفل ومرقة دجاج
ونزلت الفرخة
لما استوت اخدت شوية شوربة وحطيت فيها كيس البامية اللي متلجاها ومخزناها فالبيت من فتره وطريقة تخزينها سهلة جدا يدوب بتاخد غلوة او اقل وبعدين تكيسيها وعالفريزر طبعا بعد ماتكوني غسلتيها وقطعتيها قطع متوسطه
نزلت بها فحلة فيها شوية شوربه وسبتها تغلي وبعد كده اما بالمفراك او بالخلاط بس خلي بالك الخلاط متضربيش كتير يعني دوسي وافصلي وارجعي شغلي وافصلي بسرعه 3 مرات وخلاص علي كده علشان متبوظش منك
وكنت مفصصه التوم ودقيته ومع سمنه حمرته ونزلت بالطشه دي عالبامية
اخدت الفرخة فصينية ودهنتها حتة سمن وزيت وحمرتها وممكن تدهنيها زيت مع صلصة وتدخليها الفرن
وبالف هنا وشفا
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)
أجهزة غريبة للمطبخ
يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...
-
ليس لديك المال الكافي لبدء مشروع وتريد زيادة دخلك؟ ليس لديك حرفة خاصة بك ولا المهارة الكاملة لبدء مشروع ما؟ هناك العديد من المشروعا...
-
ليس لديك المال الكافي لبدء مشروع وتريد زيادة دخلك؟ ليس لديك حرفة خاصة بك ولا المهارة الكاملة لبدء مشروع ما؟ هناك العديد من المشروعات...
-
صباح الخير عليكم انهارده كان فطارنا مفتله اللي هي دي للي مش عارفها بتغلي مايه زي المكرونة بالظبط وأول ماتتغلي نزلي شوية مفتله...