الثلاثاء، 15 مارس 2016

عجينة الدونتس

عجينة الدونتس
المقادير:
أولا : عجينة التخمير
4/3 كوب دقيق – 1/2 معلقة صغيرة خميرة فورية- 1/2 كوب ماء فاتر ننقص منة معلقة كبيرة – بيضة .
ثانيا : العجينة الأساسية
1 كوب دقيق – 1/2معلقة صغيرة محسن خبز – 1و1/2 خميرة فورية – 1/4 كوب حليب بودرة – 1/4 معلقة صغيرة ملح – 2و1/4 معلقة صغيرة سكر – صفارة بيضة – 1 معلقة صغيرة فانليا – 4 معالق كبيرة زبدة – زيت غزير للقلى .
الطريقة :
الأول نحضر عجينة التخمير نضع الماء والخميرة البيضة ونضربهم كويس ثم نضيف الدقيق ونضرب جامد حتى تصبح العجينة ناعمة .

نسيبها 1/2 ساعة تتخمر . أو نعملها من الليل ونشتغل تانى يوم .


ثم نضيف باقى المكونات ونعجنها جيدا .
ونحضر بولة ونضع فيها العجينة ونسيبها ساعة تتخمر .


 ثم نفرد العجينة بسمك 1سم أو 2 سم لو عايزين حبة الدونتس كبيرة . 


 ثم نقطعها دائرو أو مخرومة فى النص .


 ثم نضع فوطة أو ورقة مرشوشة دقيق ونرص عليها الدونتس مع ترك مسافة بينهم .




ثم نغطيها بكيس بلاستيك ونتركها تخمر لمدة ساعة .


 وبعد التخمير . نقليها فى زيت غزير.
ونرش عليها سكر ونحشبها بقمع الكريمة .


ممكن نحشيها مربى أو شكولاتة سايحة . 



وهنا فى شكل تانى نفس العجينة نعملها كورة ونخرمها ونسيبها تخمر .

بعد التخمير نضعها فى زيت عميق متوسط الحرارة وعلى نار متوسطة .

ونقلب من تحت عند التحمير .


وتزين بالشكولاتة والفرماسيلا الملونة والمكسرات .


بالهنا والشفا



                                                            كنتاكى


بصو بقي اكيد كلنا بنموت في فراخ كنتاكي وعملناها بس مطلعتش زيهم بردو وبنقعد نسلقها وبعدين نحطها في الخلطة بس مش ديه الطريقة بصو بقي عرفنا الطريقة من برنامج الطبخ علي قناه ten ) ) .
المقادبر:
فرخة مقطعة  -  20 كيس مرقة فورية -2 معلقة كبيرة  شطة – 1 كوب ماء – 1 كيلو دقيق – 1 معلقة بيكنج بودر
الطريقة :
 هتجيبي بقي الفرخة وتحطي عليها عشر اكياس مرقة فورية ومعلقتين شطة  وكوباية مية وتسيبيها في التلاجة لتاني يوم ده اهم حاجة لازم تبات ومش بنحط عليها ولا ملح ولا بهارات ولا ايه حاجة خااااالص .
 نجيب كيلو دقيق ونحط علية العشر اكياس التانين مرقة فورية ومعلقة بكبودر ونحط الفرخ فيها زي البانية .

وتجيبي حلة غويطة وتحطي زيت غزير اوووي وتطلعي الفراخ من الدقيق تسقطيها بسرعة في بوله فيها مية ساقعة اوووي وتطلعيها من المية بسرعة احنا بس عايزين الدقيق مبلول عشان لما نحط عليه طبقة كمان يمسك كويس وبعد كدة تحطيها في الدقيق تاني وتحطيها في الزيت بس يكون سخن اووي ومتعليش النار اوووي تبقي متوسطة هتاخد عشر دقايق علي النار وهتستوي وتبقي توحفة  . 

الاثنين، 14 مارس 2016

عادات سيئة فى استخدام المكياج

عادات سيئة فى استخدام المكياج


1.   لا تزيلى الماسكرة بأصابعك لأنها تساعد على تساقط الموش الرقيقة  وقد لا تنمو ثانيا .
2.   الماسكرة تصلح لمدة 6 شهور لأنها قد تسبب حساسية للعين
3.   عدم ازالة المكياج قبل النوم .
4.   غيرى كيس المخدة كل أسبوع لأن أثار
5.   المكياج و الزيوت تكون تجمعت عليها وهذا يؤدى الى ظهور حبوب على بشرتك .
6.   جففى وجهكى برفق ولاتقومى بدعكة والا تعرضت بشرتك للتلف
7.   لا تنظفى أذنيكى بعود التنظيف لأنكى تدخلين الشمع الى الداخل وهذا يزيد من التهاب الأذن نظفيها من الخارج .
8.   لا تضعى مكياجك قبل ان ينشف شعرك لأنكى عندما تنشفية سوف تعرقين و الأفضل أن تتركية مفرود حتى ينشف .
9.   استخدمى أدوات المكياج الخاصة بكى و بالأخص الاسفنجة أنها سريعا ما تنقل الحبوب عاى وجهك .

10. لا تستخدمى قلم الكحل الا بعد مسحة لأنة قد ينقل لكى حساسية العين أو ألم الاحتكاك .
                       حجابك يهمنا
مش معنى الحجاب أى طرحة وخلاص ونهمل فى شكلنا, بالعكس لازم تهتمى أكتر بية  زى ما كنتى زمان بتهتمى بشعرك وبالكوفير اعتبرى الحجاب مرايتك لو كان متبهدل مهما كان لبسك شيك مش هيبان .
ازاي تختارى خامة أو قماشة الايشارب ؟؟
نوع القماش أو الخامة يعتمدعلى اللبس كمان فية أنواع من الاقمشة من المفضل تجنبها حتى لو عجبتك لونها أو شكلها أو تطريزها .فمن الأقمشة المزعجة فى اللبس (الأورجنزا الهايشة) الأقمشة (الناشفة) لأنها صعبة فى الربط  وغير ثابتة على الرأس .




     (اهتمى بالأقمشة الناعمة والأقطان والحرير)
ازاى أعرف اللفة لايقة على وشى ؟
اتعرفى معنا على كل أشكال لف الطرح وجربيها فى البيت عشان تكونى متمكنة وتقدرى تغيرى فى أى لحظة وحتى فى المناسبات تقدرى تلفيها لنفسك من غير الحاجة الى كوفير أو حد خبرة .

                         كونى خبيرة بنفسك . 





فن رصات النيش .
ابداعى فى رص نيشك .
وغيرى شكلة كل مرة .

معانا ............ 







صلاحية المكياج 

أقلام الكحل :
الأقلام الجافة تدوم حوالى 2 سنة .
أما المائية تجف بعد حوالى 9 أشهر .
الماسكرة :
تصلح حوالى 6 أشهر .
أحمر الشفايف (الروج) :
تتلف من الحرارة ونور الشمس لذا احتفظى بها فى مكان بارد ومظلم (الثلاجة ) فتبقى لسنوات .
كريم الأساس :
أنابيب الكريم تدوم أطول من علب البودرة وصلاحيتهما سنتين و عند جفافها لا تحاولى تخفيفها بالماء .
المرطبات :   (الكريم)
تصلح 3 سنوات الا اذا تشققت وجفت ولاحظتى لها رائحة غريبة .
طلآء الأظافر :
الألوان اللامعه تدوم أكثر من غيرها فاللون الأحمر لا يدوم كثيرا ولا تحاولى تخفيف الطلاء الجامد بالمزيل هذا يؤذى الأظافر .
الشامبو:
3 سنوات على  الأقل
البرفانات:
مستمرة كل ما سبتيها تتعتق اكتر وتثبت .
احفظيها فى مكان مغلق لأن الحرارة والضوء يؤثران عليها.
الأيشادو :
3  سنوات تقريبا
معجون الأسنان :
غيرى المعجون كل ما يخلص بنوع تانى لأن التسوس بيتعايش مع استمرار النوع و يأكل فية كمان .
الشورات :
صالحة لمدة سنتين
زيوت الشعر:
تحفظ بعيدا عن الحرارة و أشعة الشمس لأن خواصها تتغير وتصبح غير صالحة .

كبدة اسكندرانى




المقادير:
1/2 كيلو كبدة
فلفل أخضر
كمون – ملح
سمن - لمونة

الطريقة :

تقطع الكبدة شرايح رفيعة وتتبل بالمكونات التالية ثم تشوح جيدا فى السمن .
وتقدم مع مكرونة بالصلصة . 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...