المقادير:
أولا :
عجينة التخمير
4/3 كوب دقيق – 1/2 معلقة
صغيرة خميرة فورية- 1/2 كوب ماء فاتر ننقص
منة معلقة كبيرة – بيضة .
ثانيا : العجينة
الأساسية
1 كوب دقيق – 1/2معلقة صغيرة
محسن خبز – 1و1/2 خميرة فورية – 1/4 كوب حليب بودرة – 1/4 معلقة صغيرة ملح – 2و1/4
معلقة صغيرة سكر – صفارة بيضة – 1 معلقة صغيرة فانليا – 4 معالق كبيرة زبدة – زيت
غزير للقلى .
الطريقة :
الأول نحضر عجينة التخمير نضع
الماء والخميرة البيضة ونضربهم كويس ثم نضيف الدقيق ونضرب جامد حتى تصبح العجينة
ناعمة .
نسيبها 1/2 ساعة تتخمر . أو
نعملها من الليل ونشتغل تانى يوم .
ثم نضيف
باقى المكونات ونعجنها جيدا .
ونحضر
بولة ونضع فيها العجينة ونسيبها ساعة تتخمر .
ثم نفرد العجينة بسمك 1سم أو 2 سم لو عايزين حبة الدونتس كبيرة .
ثم
نقطعها دائرو أو مخرومة فى النص .
ثم
نغطيها بكيس بلاستيك ونتركها تخمر لمدة ساعة .
وبعد التخمير . نقليها فى زيت غزير.
ونرش عليها سكر ونحشبها بقمع الكريمة .
ممكن نحشيها مربى أو شكولاتة سايحة .
وهنا فى شكل تانى نفس العجينة نعملها كورة ونخرمها ونسيبها تخمر .
بعد التخمير نضعها فى زيت عميق متوسط الحرارة
وعلى نار متوسطة .
ونقلب من تحت عند التحمير .
وتزين بالشكولاتة والفرماسيلا الملونة والمكسرات .
بالهنا والشفا