الثلاثاء، 15 مارس 2016

عجينة الدونتس

عجينة الدونتس
المقادير:
أولا : عجينة التخمير
4/3 كوب دقيق – 1/2 معلقة صغيرة خميرة فورية- 1/2 كوب ماء فاتر ننقص منة معلقة كبيرة – بيضة .
ثانيا : العجينة الأساسية
1 كوب دقيق – 1/2معلقة صغيرة محسن خبز – 1و1/2 خميرة فورية – 1/4 كوب حليب بودرة – 1/4 معلقة صغيرة ملح – 2و1/4 معلقة صغيرة سكر – صفارة بيضة – 1 معلقة صغيرة فانليا – 4 معالق كبيرة زبدة – زيت غزير للقلى .
الطريقة :
الأول نحضر عجينة التخمير نضع الماء والخميرة البيضة ونضربهم كويس ثم نضيف الدقيق ونضرب جامد حتى تصبح العجينة ناعمة .

نسيبها 1/2 ساعة تتخمر . أو نعملها من الليل ونشتغل تانى يوم .


ثم نضيف باقى المكونات ونعجنها جيدا .
ونحضر بولة ونضع فيها العجينة ونسيبها ساعة تتخمر .


 ثم نفرد العجينة بسمك 1سم أو 2 سم لو عايزين حبة الدونتس كبيرة . 


 ثم نقطعها دائرو أو مخرومة فى النص .


 ثم نضع فوطة أو ورقة مرشوشة دقيق ونرص عليها الدونتس مع ترك مسافة بينهم .




ثم نغطيها بكيس بلاستيك ونتركها تخمر لمدة ساعة .


 وبعد التخمير . نقليها فى زيت غزير.
ونرش عليها سكر ونحشبها بقمع الكريمة .


ممكن نحشيها مربى أو شكولاتة سايحة . 



وهنا فى شكل تانى نفس العجينة نعملها كورة ونخرمها ونسيبها تخمر .

بعد التخمير نضعها فى زيت عميق متوسط الحرارة وعلى نار متوسطة .

ونقلب من تحت عند التحمير .


وتزين بالشكولاتة والفرماسيلا الملونة والمكسرات .


بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...