الجمعة، 11 مارس 2016

طريقة عمل السبانخ

المقادير:

ربطة سبانخ نص كيلو

خضرة ( بقدونس وشبت وكسبرة خضرا)

5 حبات طماطم

بصلة متوسطة

شوربه

حفنة رز

الطريقة :

تغسل السبانخ والخضرة جيدا وتقطع 

في حلة علي النار يحمر البصله بعد تقطيعها 


تقطع الطماطم وتضاف للبصلة 

تترك قليلا لحد ما تطري الطماطم 



يضاف قليلا من الشوربه وتضاف التوابل والملح والفلفل الاسود وتترك حتي تتسبك الصلصة 

بعد تسبيك الصلصة تضاف الشورة وحفنة الأرز وتترك لتغلي



تضاف السبانخ والخضرة 

تترك علي نار هادية مع التقليب من حين لاخر حتي تمام السوا وتضاف الشوربة او المية حسب الحاجه 



بعض الناس يقومون بفرم التوم وتحميره وعمل طشة للسبانخ

وتقدم بالهنا والشفا



ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...