دجاج التندورى الكرسبى .
المقادير . ...
12 دبوس دجاج -
التوابل (1 معلقة كبيرة فلفل بابريكا - 1 معلقة كبيرة بهارات - 1معلقة كبيرة كمون مطحون - 1 معلقة كبيرة كزبرة مطحونة - 1/2 معلقة صغيرة كركم - 1/2معلقة صغيرة شطة ) -3 معالق جنزبيل فريش مفروم أو جاف -1/4 كوب زبادى - 7 فصوص توم مفروم - 2 معلقة كبيرة عصير ليمون - 1/ معلقة صغيرة بشرة ليمون - 1/4 كوب زيت - 2 معلقة صغيرة ملح .
نضع جميع التوابل فى طاسة على النار لمدة 2 دقيقة .
ونضع فى الكبة جميع المقادير ومعها التوابل المحمصة ونفرمها كويس لحد ما تكون ناعمة خالص .
ثم نتبل الدبابيس كويس ونغطى البولة ونسيبها فى التلاجة لمدة 3 ساعات . أو من بالليل .
نخرج الدبابيس من التلاجة . ثم نسخن الفرن على 225 درجة
ثم نحضر صنية ونبطنها بورق الفويل ونضع عليها شبكة وندهنها زيت .
ثم نرص الدبابيس عليها و ندخلها الفرن تتشوى ونقلبها .
وتترك تنضج لمدة 45 دقبقة .
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق