الأربعاء، 23 مارس 2016

دجاج التندورى الكرسبى .

دجاج التندورى الكرسبى .





المقادير . ...
12 دبوس دجاج -
التوابل (1 معلقة كبيرة فلفل بابريكا - 1 معلقة كبيرة بهارات - 1معلقة كبيرة كمون مطحون - 1 معلقة كبيرة كزبرة مطحونة - 1/2 معلقة صغيرة كركم - 1/2معلقة صغيرة شطة ) -3 معالق جنزبيل فريش مفروم أو جاف -1/4 كوب زبادى - 7 فصوص توم مفروم -  2 معلقة كبيرة عصير ليمون - 1/ معلقة صغيرة بشرة ليمون - 1/4 كوب زيت - 2 معلقة صغيرة ملح . 


 

 نضع جميع التوابل  فى طاسة على النار لمدة 2 دقيقة .


ونضع فى الكبة جميع المقادير ومعها التوابل المحمصة ونفرمها كويس لحد ما تكون ناعمة خالص .


ثم نتبل الدبابيس كويس ونغطى البولة ونسيبها فى التلاجة لمدة 3 ساعات . أو من بالليل . 


نخرج الدبابيس من التلاجة . ثم  نسخن الفرن على 225 درجة 
ثم نحضر صنية ونبطنها بورق الفويل ونضع عليها شبكة وندهنها زيت .
ثم نرص الدبابيس عليها و ندخلها الفرن تتشوى ونقلبها . 
وتترك تنضج لمدة 45 دقبقة . 
وبالهنا والشفا 


ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...