الأحد، 20 مارس 2016

طريقة عمل العيش الشمسي الصعيدي


المقادير:

دقيق بلدي 

مياه للعجن

ملح

خميرة

خميرة عيش

رده

الطريقة:

يفضل من باليل ان تخمر خميرة العيش ( وهي عبارة عن قطعة عجين باقية من خميرة الخبز السابقة) عن طريق تخميرها مع قليل من الدقيق والمياه الدافيه في حلة  وتغطي وتترك للصباح لتخمر

في الصباح ينخل الدقيق ويضاف له ذرة الملح والمياه الدافية مع الخميره ويعجن ثم تضاف خميرة الخبز التي تم تخميرها مسبقا من الليلة الماضية

تعجن حتي نحصل علي عجينة طرية ناعمه 

تجهز المقارص برش الرده علي كل مقرصه 


والمقارص تصنع من الورق وموجوده ببعض المناطق بصعيد مصر

يقطع الخبز علي شكل كور ويوضع كل كورة علي مقرصه

تفرد الكورة بواسطة اليد او بواسطة فوطه بها قليل من الدقيق حتي نحصل علي شغل رغيف عن طريق الضغط عليه مع الحفاظ علي شكله الدائري




يترك في الشمس او تحت المروحه اذا لم يتوفر وجود شمس

بعد التخمير يقلب الرغيف علي نفس المقرصه ويترك مره اخري



باستخدام دبوس يتم فتح جوانب الرغيف حتي يرتفع داخل الفرن عند الخبز

تجهز الفرن علي حرارة عالية من تحت ومن اعلي ويفضل ان تكون فرن صاج 

يتم خبز العيش ولكن قبل دخوله الفرن نرجع نعدل الرغيف 

يترك حتي ينضج 




هناك تعليقان (2):

K.A يقول...

اوبااااااااااااااااااااااااااااااا اية الشغل النار ده

Fatma AlShereef يقول...

صعيدي صعيدي

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...