الأحد، 10 أبريل 2016

الفراخ المشوية مع البطاطس للدايت

المقادير

فرخة قطعه

بطاطس مقطعه

زبادي

ملعقة عسل ابيض

فنجان خل ابيض

2 بصلة 

طماطم

ملح وفلفل - عصير ليمونه

الطريقة:

تقطع البصل والطماطم وتضرب في الخلاط ع كوب ماء مع الزبادي والخل والعسل والملح والفلفل بدون اضافة سمن او زيت 

تصب نصف التتبيله علي البطاطس والنصف الاخر علي الدجاج 


توضع في حلة خبز الكيك وتترك في الثلاجه مده 8 او 9 ساعات ويفضل ان تبات 

ترفع علي النار وتغطي حلة الكيك حتي تمام السوا وتقدم بالهنا 



الملوخية الناشفه بطريقة جديده

المقادير:

ملوخية ناشفه
شوربه
1 حبة طماطم
بصلة مقطعه
توم 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :

تسخن الحلة علي النار

نسخن السمنه

نضيف نصف البصلة المقطعه مع التوم لتحميرهم


نضيف عصير حبة الطماطم والشوربه مع الملح والفلفل


نتركها تغلي ونضيف الملوخية الناشفه 

نحضر الطشه عن طريق تحمير بصلة صغيرة مع التوم المفروم 


تضاف الي الملوخية وتقدم بالهنا والشفا


الجمعة، 8 أبريل 2016

تخزين الطماطم في المنزل

هناك طريقتين لتخزين الطماطم 

الطريقة الاولي:

http://mamaraheeba.blogspot.com.eg/2016/03/blog-post_54.html


الطريقة الثانية :  تغسل الطماطم وتنزع الجزء الاخضر وتكيس حبات صحيحه في الفريزر



تخزين البسله في المنزل

المقادير:

بسله خضرا 
مياه للسلق
نص ليمونه 
اكياس للتخزين

الطريقة:



تغسل البسله وتفصص 


ترفع علي النار في المياه المغليه


تعصر نصف ليمونه


تبرد وتكيس وتدخل الفريزر



الخميس، 7 أبريل 2016

عصاير منزلية مفيده

عصير الجزر بالبرتقال للضغط:

نأخذ كيس جزر من الفريزر  والذي تم تخزينه من قبل ونضربه في الخلاط مع السكر وعصير البرتقال ويقدم مفيد لارتفاع الضغط فهو يعمل علي تنزيل الضغط المرتفع





مشروب ورق الجوافه للكحه :

نأخذ ورق الجوافه ونغسله جيدا 




يغلي في البراد 

يحلي بعسل النحل او يشرب مر مفيد جدا للكحه 

كب كيك الشوكولاته بالزبيب


المكونات :



2 كوب دقيق
بيكنج بودر
فانيليا
2 ملعقة كاكاو 

كوب ونصف لبن
3 بيضة صغير او 2 بيضة كبيره
نصف كوب زيت 
1 كوب سكر

زبيب

الطريقة :
يسخن الفرن علي درجة حرارة 180 



تخلط المكونات الجافة مع بعضها 




تخلط السوائل مع بعضها ( البيض والسكر واللبن والزيت مع اضافة فانيليا للبيض) وتضرب بالمضرب اليدوي 

تضاف المكونات الجافه للسوائل 





تقلب جيدا 

نغلف الزبيب بالدقيق قبل وضعه في الخليط حتي لا يسقط في اسفل العجان 


نبطن القوالب بالسمن والدقيق ونصب الخليط 










يدخل الفرن علي درجة حرارة 180 لمده تلت ساعه او نصف ساعه حسب كل فرن 

ملحوظة :  لا تفتح الفرن اثناء التسوية

يفضل ان تكون القوالب في الرف الاعلي من الفرن لتجنب حرق القاع


بعد الخروج من الفرن لا يجب وضعها علي سطح بارد 

لا يجب تقطيع الكيكه فور خروجها من الفرن 


يفضل تغطيتها وتقدم بالهنا مع كوب من الكاكاو الساخن











الأربعاء، 6 أبريل 2016

طريقة عمل البامية بالصلصة

المقادير:

كيس بامية مثلجه

شوربة دجاج او لحمه

بصله 

عصير طماطم

سمنه

ملح وفلفل اسود وكسبره 

الطريقة:

تقطع البصلة قطع صغيره وتحمر في السمنه ويوضع فوقها عصير الطماطم وتترك حتي تغلي 

تضاف الباميه 


تضاف الشوربه والملح والتوابل وتترك حتي تمام السوا ويمكن ان تصب في طاجن وتدخل الفرن وتقدم 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...