الأربعاء، 20 أبريل 2016

شم النسيم وكل سنه وانتوا طيبيبن


كل عام وانتم بخير اقترب شم النسيم واقتربت اعياد الربيع فمن الجميل ان نستعد ونسعي لنسعد انفسنا واسرتنا واطفالنا باحتفالات شم النسيم 

من الممكن تجهيز الترمس والحمص 

لعمل الترمس يجب ان ينقع من قبلها بليله كامله مع تغيير المياه 



وغليه في الصباح في ماء جديد وملح 

ومن تجهيزات شم النسيم المعروفه البيض المسلوق والملون ويمكن استخدام الالوان الطبيعيه او الوان الطعام الغير ضاره بالصحه 









ممكن للحصول علي اللون الأحمر نضيف بنجر لماء السلق

واللون الوردي نضيف كركاديه

وللون الأصفر نضيف كركم 

ومن الاكلات المميزة لشم النسيم الفسيخ والملوحه 









كل عام وانتم ونحن وزوار ماما رهيبه دائما بخير 

طريقة عمل صينية السمك بالأرز

لعمل صينية السمك بالارز نحتاج الي :

سمك

توم

بصل

ليمون   خل كرفس 

فلفل اخضر

زيت ودقيق للتحمير - ملح وشطه وكمون

الطريقة :

يجهز السمك ويتبل بالتوم والملح والكمون والشطه والليمون ويقلب في الدقيق ويقلي في الزيت 



يجهز الأرز ويحمر مع بصله صغيره مفرومه ناعم علي النار ويتبل جيدا ويضاف له الماء ويسوي نصف سوا وليس سوا كامل



تجهز الصينية ويقطع البصل شرائح ويقطع الفلفل الاخضر شرائح ويفرش بيهم الصينية وتوضع طبقة من الأرز وطبقة من السمك وتغطي بشرائح البصل والفلفل ويضاف القليل من الماء وتدخل الفرن حتي تمام السوا








طريقة عمل المكرونه باللحمه

هناك طرق عديده لعمل المكرونه وتتعدد وتختلف من بلد لبلد وسنقدم هنا طريقه بسيطه وسريعه لعمل المكرونه 

المكونات :

مكرونه

لحمه مفرومه

بصله مفرومه 

فلفل اخضر مفروم

سمنه للتحمير    ملح وفلفل وبهارات 

الطريقه:

تسلق المكرونه 

تحمر البصله المفرومه مع الفلفل في السمنه 



يضاف اللحم المفروم ويحمر

يضاف قليل من الماء ومكعب مرق والملح والفلفل والبهارات وتغطي حتي تمام السوا

لعمل البشاميل نحتاج الي 

دقيق    لبن   بيض   سمنه

يجهز البشاميل عن طريق تحمير الدقيق ةاضافة اللبن مع التقليب المستر 





تجهز الصينية وتدهن سمنه مع رشة دقيق

تخلط المكرونه باللحمه المعصجه وتصب في الصينيه ويصب فوقها البشاميل مع اضافة بيضة مخفوقه للوجه


تدخل الرن لمدة 20 دقيه او حتي يحمر الوجه بالهنااااااااااا




أشيك المكتبات

مكتبات تحف لمحبىى  الكتب والقراءة .  

واجمل ما فيهم المكتبة الكرسى .
ماعليك الا تستريح وتقرأ . 










عجينة 10 دقايق

العجينة الموحدة: 
لكل الحلويات والمخبوزات .

  
المقادير: 
1 ونص كوب دقيق - 2 معلقة كبيرة زيت - 1 معلقة صغيرة خميرة فورية - 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر - رشة سكر - رشة ملح



نخلط جيع المكونات الجافة .  ثم نضيف الزيت . 


ونعجن كويس لحد ما المكونات تدخل فى بعض . 


ونعملها كورة فى نفس الطبق . 


 ونغطيها بكيس بلاستيك ونقفل عليها كويس . ونحطها فى مكان دافى حتى جوة الفرن . 


وبعد 10 دقايق أو ربع ساعة نستعماها . 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...