الثلاثاء، 26 أبريل 2016

الاثنين، 25 أبريل 2016

طريقة عمل المكرونة بالكبد والقوانص


لعمل المكرونة بالكبد والقوانص نحتاج الي :

مكرونه
كبد دجاج
قوانص دجاج
بصل
طماطم
سمن مكعب مرق
ملح وفلفل وبهارات وقرفه وورق لورا وشطه
وللبشاميل نحتاج الي : سمن ودقيق وحليب و 2 بيضة

طريقة العمل :

نسلق المكرونه

نحمر البصل المفروم ونضيف الملح وبقية التوابل 

نضيف قطع الكبد والقوانص ونحمرها مع البصل جيدا 

نبدأ بعمل البشاميل بتحمير الدقيق في السمن ونضيف له الحليب تدريجيا مع التقليب وننتظر ليبرد ونضع عليه 2 بيضة مخفوقه


نبدأ بعمل صوص الطماطم : نغلي الطماطم مع فص توم مفروم وملعقة سمنه وورق لورا وقليل من الشطه ومكعب مرق ونضيف نصف ملعقة سكر


نبدأ في تجهيز الصينية 

ندهن الصينية بالسمن ونغلفها بالدقيق ونخلط جزء من البشاميل مع المكرونه  ونخلط معه جزء من خليط الكبد

نضع نصف المكرونه في الصنية وفوقها باقي الكبد  وبعدها نضع النصف الاخر من المكرونه 


ونقوم بوضع باقي البشاميل فوق المكرونه ونضع عليه صوص الطماطم 


يمكن دهن الوجه ببيضة مخفوقه

وتدخل الفرن حتي يحمر الوجه  وتقدم بالهنا





جمال بلادي من تصويري


بلدنا جميله 
تتمتع مصر بجمال جوها وجمال الطبيعه الخلابه بها ومن الغريب ان بعض منا لا يشعر بهذا الجمال ويقدره الاخرون من الاجانب ولكن عندما نسافر خارج البلاد نجد ما هو يدفعنا نحو العوده ..... بلادي جميله وافتخر 
دعونا نشاهد بعض المناظر الطبيعية المريحه للعين والبال من الريف المصري الاصيل

وهنا نري جمال الريحان البلدي


وتتمايل اشجار التوت الأحمر

ولا يوجد ماهو اجمل من منظر اوراق العنب وخضارها 

 ونري الشمس هنا تميل نحو الغروب تودعنا بنور هادي لامع جميل



وتلك التينه الصغيره تنتظر ان تنمو وتكبر وسط الطبيعه الخلابه


وها هي سنابل القمح المصري 

وهنا نري سنابل القمح المصري تم جمعها وتنظيمها في اكوام متراصه جنبا الي جنب


وهل هناك اجمل من الورد البلدي


وهنا نري تكعيبة العنب التي تنمو فوقها اوراق العنب وتطرح لنا اشهي انواع العنب 


 وهنا نري نعناع صعيد مصر البلدي الجميل









الأحد، 24 أبريل 2016

كفتة بطاطس بالبيض

كفتة بطاطس بالبيض



بطاطس مسلوقة مهروسة
بيض مسلوق - كمون ناعم - ملح
فلفل أسود - زيت - بيض - بقسماط 


طريقة التحضير
 إخلطى البطاطس مع الملح والفلفل الأسود والكمون
واضربى البيضة فى طبق مع الفلفل الاسود 


غلفى البيض المسلوق بالبطاطس 


حتى تغلفها بالكامل وسمك البطاطس حسب الرغبة  


نضعها فى البيض المضروب ونقلبها بالراحة 


نضعها فى البقسماط ونلفها بالراحة برضو 
  

و دة الشكل النهائى بتاعها 


وبعدين نقليها فى الزيت و نقلب ببطئ لحد ما تحمر 


و استمتعى بالطعم مع الأسرة 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...