الاثنين، 25 أبريل 2016

طريقة عمل المكرونة بالكبد والقوانص


لعمل المكرونة بالكبد والقوانص نحتاج الي :

مكرونه
كبد دجاج
قوانص دجاج
بصل
طماطم
سمن مكعب مرق
ملح وفلفل وبهارات وقرفه وورق لورا وشطه
وللبشاميل نحتاج الي : سمن ودقيق وحليب و 2 بيضة

طريقة العمل :

نسلق المكرونه

نحمر البصل المفروم ونضيف الملح وبقية التوابل 

نضيف قطع الكبد والقوانص ونحمرها مع البصل جيدا 

نبدأ بعمل البشاميل بتحمير الدقيق في السمن ونضيف له الحليب تدريجيا مع التقليب وننتظر ليبرد ونضع عليه 2 بيضة مخفوقه


نبدأ بعمل صوص الطماطم : نغلي الطماطم مع فص توم مفروم وملعقة سمنه وورق لورا وقليل من الشطه ومكعب مرق ونضيف نصف ملعقة سكر


نبدأ في تجهيز الصينية 

ندهن الصينية بالسمن ونغلفها بالدقيق ونخلط جزء من البشاميل مع المكرونه  ونخلط معه جزء من خليط الكبد

نضع نصف المكرونه في الصنية وفوقها باقي الكبد  وبعدها نضع النصف الاخر من المكرونه 


ونقوم بوضع باقي البشاميل فوق المكرونه ونضع عليه صوص الطماطم 


يمكن دهن الوجه ببيضة مخفوقه

وتدخل الفرن حتي يحمر الوجه  وتقدم بالهنا





ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...