التوابل السبعة أساسية فى كل تتبيلة
معلقة كبيرة حب الهيل المطحون
معلقة كبيرةقرفة
معلقة كبيرة كزبرة
معلقة كبيرة كمون
معلقة كبيرة فلفل أسود
نص معلقة كبيرة قرنفل مطحون
نص معلقة كبيرة جوز الطيب مطحون
التحضير :
نطحنها جميعا مع بعضها ونضعها فى برطمان زجاجى لأنه يحتفظ برائحة التوابل .
و أن البلاستيك يتفاعل مع التوابل ويفقدها الرائحة .
يمكن عمل كمية كبيرة وحفظها للأستخدام .
توابل السمك :
معلقة فلفل أحمر أو باربريكا
معلقة فلفل أسود
معلقة قرفة
معلقة كزبرة ناشفة
معلقة كر كم
معلقة حبهان
معلقة جنزبيل
نص معلقة شطة .
توابل اللحمة :
معلقتين سمسم
معلقة فلفل أسود
معلقة فلفل أبيض
معلقة شمر
معلقة ينسون
معلقة جنزبيل
معلقة كركم
معلقتين حبهان
معلقتين كبابة صينى
معلقة قرفة
ربع كوب زر ورد
ربع معلقة حلبة
جوز الطيب
تتبيلة الزبادى وصلصة الباربيكيو :
ربع كوب زبادى قليل الدسم
ربع كوب شطة
معلقتين صغيرة خليط من (الكمون - الفلفل الأسود - القرفة - الكزبرة )
عصير ليمون
ملح
بصلة مفرومة
5 فصوص ثوم
معلقتين صلصة طماطم
معلقتين مايونيز
معلقة من صلصة الباربيكا
زيت
تتبيلة الكفتة المشوية :
2 بصلة مبشورة ناعمة
ملح
فلفل
بهارات
جنزبيل
قرفة
بابريكا
اعملى بطمانات فى بيتك واكتبى على كل واحد اسمة .
و حضرى التوابل بنفسك واحفظيها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق