طريقة عمل بيتزا باللحمة :
المقادير :
1ونص كوب دقيق - 2 معلقة كبيرة زيت - 1 معلقة صغيرة خميرة فورية -
1 معلقة صغيرة بيكنج بودر - رشة ملح - رشة سكر .
نخلط جميع المونات الجافة مع بعض كويس ونضيف الزيت وكوب الا ربع مية .
نعجن كويس لحد ماتبقى متماسكة وطرية .
نلفها فى كيس ونسيبها ربع ساعة .
و دى بعد ما خمرت .
ندهن الصنية زيت خفيف ونرش شوية دقيق .
نطلع العجينة ونحطها فى الصنية ونفردها بايدنا .
مكونات الحشو : فلفل - لحمة عصاج - جبنة مودزاريلا - زيتون - طماطم -1 معلقة صلصة
نفرد العجينة كويس .
ندهنها ب معلقة الصلصة أو عصير طماطم ونرش شوية زعتر .
نخلط المكونات ونحط عليهم رشة ملح و زعتر و أى توابل تحبى نكهتها .
نرش شوية جبنة على الصلصة .
نوزع اللحمة العصاج كويس .
نوزع خلطة الطماطم والفلفل والزيتون و الزعتر .
نحط طبقة جبنة ضعف الاولى .
تدخل الفرن حوالى نص ساعة تقريبا حسب كل فرن حرارة فوق وتحت .على 160 درجة .
بس خدى بالك أن الوش بيستوى بسرعة فنطفى علية فوق .
نقطعها بالطول والعرض وبعدين نقطع كل ربع اتنين . عشان تدينا شكل المثلث .
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق