الخميس، 21 أبريل 2016

بيتزا باللحمة



طريقة عمل بيتزا باللحمة : 

المقادير : 
1ونص كوب دقيق - 2 معلقة كبيرة زيت - 1 معلقة صغيرة خميرة فورية -
1 معلقة صغيرة بيكنج بودر - رشة ملح - رشة سكر . 

 نخلط جميع المونات الجافة مع بعض كويس ونضيف الزيت وكوب الا ربع  مية . 


نعجن كويس لحد ماتبقى متماسكة وطرية . 


نلفها فى كيس ونسيبها  ربع ساعة . 

 و دى بعد ما خمرت . 


ندهن الصنية زيت خفيف ونرش شوية دقيق .  
نطلع العجينة  ونحطها فى الصنية ونفردها بايدنا . 


مكونات الحشو : فلفل - لحمة عصاج - جبنة مودزاريلا - زيتون - طماطم -1 معلقة صلصة 


نفرد العجينة كويس . 


ندهنها ب معلقة الصلصة أو عصير طماطم ونرش شوية زعتر . 


 نخلط المكونات ونحط عليهم رشة ملح و زعتر و أى توابل تحبى نكهتها . 


نرش شوية جبنة على الصلصة . 


نوزع اللحمة العصاج كويس . 


نوزع خلطة الطماطم والفلفل والزيتون و الزعتر . 


نحط طبقة جبنة ضعف الاولى  . 


تدخل الفرن حوالى نص ساعة تقريبا حسب كل فرن  حرارة فوق وتحت .على 160 درجة . 
بس خدى بالك أن الوش بيستوى بسرعة فنطفى علية فوق . 


نقطعها بالطول والعرض وبعدين نقطع كل ربع اتنين . عشان تدينا شكل المثلث . 


بالهنا والشفا 


ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...