الأربعاء، 27 أبريل 2016

طريقة عمل المسقعه بالبشاميل

مساء الخير 


لعمل المسقعه نحتاج الي :

فلفل
باذنجان
بطاطس
بطله مفرمه
5 فصوص توم مفرومين
زيت
عصير طماطم او صلصة طماطم
ملح وفلفل وشطه وكسبره

طريقة العمل:

تغسل الخضروات وتقطع رأس الفلفل وتقطع البطاطس الي صوابع ونقطع الباذنجان الي شرائح

نبدأ في القلي نقوم بقلي الفلف والبطاطس والباذنجان



نحمر البصلة المفرومه في قليل من الزيت ونضيف عليها التوم حتي يتغير لونهم 



نضيف عصير الطماطم ونتبل بالملح والفلفل والشطه والكسبره  نضيف قليل من الماء ونتركها حتي تمام السوا

نبدأ بعمل البشاميل بتحمير ملعقتين دقيق مع ملعقة سمن ونضيف لهم 2 كوب لبن مع التقليب المستمر حتي نحصل علي قوام كريمي



نجهز الصينية ونضع قليل من البشاميل كقاعده للخضار 

نضع الخضار المقلي ونضيف عليه صوص الطماطم ثم نضيف البشاميل 



واخيرا نخفق بيضه ونصبها علي الوجه 

تدخل الفرن حتي تمام السوا وحتي يحمر الوجه وتقدم بالهناااا


ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...