المكونات :
كيس مكرونة اسباجتى - ربع كيلو لحمة مفرومة - 7 معالق دقيق - 1 معلقة سمن -
4 معالق زيت - 2 مرقة - كوب شوربا أو مية - كوب لبن . ملح - فلفل أسود .
نحط السمن والزيت والدقيق على النار .
ونحمر الدقيق فى السمن والزيت كويس.
نحط علية الشربا واللبن أو المية و نضربة كويس بالمضرب السلك اليدوى .
ونحطة على نار هادية ونضيف المرقة .
ونضيف الملح والفلفل الأسود و أى بهارات نحبها .
نسلق المكرونة نص سلقة من غير ماتستوى خالص .
نضيف عليها شوية بشاميل ونقلبها كويس .
ندهن الصنية بالزيت و نرش عليها شوية بقسمات .
نحط نص كمية المكرونة .
ونحط العصاج بالطماطم والفلفل حسب الرغبة .
ونحط باقى المكرونة عليها .
و نحط البشاميل الباقى ونسيب معلقتين نضرب فيهم بيضة للوش .
ونوزعها عالوش كويس .
وندخلها الفرن . لمدة ساعة
نولع الفرن فوق و تحت ولما يحمر الوش نطفى فوق ونسيب تحت .