الاثنين، 2 مايو 2016

مكرونة اسباجتى بالبشاميل



المكونات : 
كيس مكرونة اسباجتى - ربع كيلو لحمة مفرومة - 7 معالق دقيق - 1 معلقة سمن -
4 معالق زيت - 2 مرقة - كوب شوربا أو مية -  كوب لبن . ملح - فلفل أسود . 


نحط السمن والزيت والدقيق على النار . 


ونحمر الدقيق فى السمن والزيت كويس. 


نحط علية الشربا واللبن أو المية و نضربة كويس بالمضرب السلك اليدوى . 
ونحطة على نار هادية ونضيف المرقة . 


ونضيف الملح والفلفل الأسود و أى بهارات نحبها . 


نسلق المكرونة نص سلقة من غير ماتستوى خالص . 


نضيف عليها شوية بشاميل ونقلبها كويس . 


ندهن الصنية بالزيت و نرش عليها شوية بقسمات . 


نحط نص كمية المكرونة . 


ونحط العصاج بالطماطم والفلفل حسب الرغبة . 


ونحط باقى المكرونة عليها . 

 

                   و نحط البشاميل الباقى ونسيب معلقتين نضرب فيهم بيضة للوش . 
                                              ونوزعها عالوش كويس . 


وندخلها الفرن .  لمدة ساعة 
نولع الفرن فوق و تحت ولما يحمر الوش نطفى فوق ونسيب تحت . 


ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...