الجمعة، 27 مايو 2016

ملوخية بالفراخ تجنن

 لعشاق الملوخية والفراخ 



نحط المية عالنار لحد ماتغلى و نقطع عليها بصلة 

  
نحط الفراخ فى المية بعد غسلها كويس بالملح والخل
ونضيف ملح وفلفل و ورق اللورى والكارى 


نفرم  الملوخية كويس وأحلى بالمفرمة اليدوية 



نأخد شوية شوربا ونحط عليها شوية توم مفرومين وملح وكزبرة ناشفة 
ونستنة شوية لحد ماتغلى الشوربة بالتوم دقيقتين و نضيف الملوخية 
ونضربها كويس بالمضرب السلك 



ونسيبها عالنار شوية لحد ما تغلى مرة و المرة التانية أطفى النار 


ونأخد معلقة توم كبيرة و شوية كزبرة ومعلق سمن 


 و نحمر التوم كويس 


ونحطة عالملوخية ونقلب ونغطى الحلة عليه


 

ونحمر الفراخ بالملح والفلفل والبهارات ( الكارى ) 

و بالهنا والشفا 

ليست هناك تعليقات:

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...