لعشاق الملوخية والفراخ
نحط المية عالنار لحد ماتغلى و نقطع عليها بصلة
نحط الفراخ فى المية بعد غسلها كويس بالملح والخل
ونضيف ملح وفلفل و ورق اللورى والكارى
نفرم الملوخية كويس وأحلى بالمفرمة اليدوية
نأخد شوية شوربا ونحط عليها شوية توم مفرومين وملح وكزبرة ناشفة
ونستنة شوية لحد ماتغلى الشوربة بالتوم دقيقتين و نضيف الملوخية
ونضربها كويس بالمضرب السلك
ونسيبها عالنار شوية لحد ما تغلى مرة و المرة التانية أطفى النار
ونأخد معلقة توم كبيرة و شوية كزبرة ومعلق سمن
و نحمر التوم كويس
ونحطة عالملوخية ونقلب ونغطى الحلة عليه
ونحمر الفراخ بالملح والفلفل والبهارات ( الكارى )
و بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق