المقادير :
نص كيلو كوسة _ ربع كيلو لحمة عصاج _ البشاميل _ بيضة .
مقادير البشاميل
زبدة - كوب دقيق - كوب لبن - كوب ماء - بيضة - مرقة .
الطريقة :
الاول نعمل الصلصة البيضة ونسيبها .
نحط الزبدة وشوية زيت وعليهم الدقيق ونحمصهم على نار هادية
لحد ما لون الدقيق يتغير و ريحتة تطلع .
نضيف علية كوب الماء و اللبن و نقلب كويس بمضرب السلك
نضيف المرقة والملح و الفلفل الأسود و أى بهارت بنحبها وشطة .
نسخن شوية زيت فى طاسة
و نضيف الكوسة
ونشوحهم فى الزيت شوية
نحط 3 معالق بشاميل فى الصنية .
ونفرشهم كويس
نرص نص الكوسة
نضيف اللحمة المعصجة ونفرشها فوقهم
ونضيف باقى الكوسة و نرصها
نسيب شوية بشاميل
و نضيف الباقى ونفرشة فى كل الصنية
نضيف البيضة عل معالق البشاميل
ونضربهم كويس
مع رشة فلفل أسود
ونفرشها من فوق
وندخلها الفرن على 180 درجة لمدة نص ساعة أو أكتر حسب الفرن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق