المقادير
1و1/2 كوب دقيق - 2 معلقة كبيرة زيت - 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر
1 معلقة صغيرة خميرة فورية - رشة سكر - رشة ملح
هنحط المكونات الجافة كلها وعليها الزيت .
ونعجن المكونات بالمية حسب ماتحتاج المهم
ماتكونش جامدة ولا طرية خالص .
نكور العجينة فى الطبق .
ونغطية بكيس ونربطة و نسيبة ربع ساعة .
بعد مافتحنا الكيس العجينة خمرة كويس .
نجهز المكونات :
لحمة عصاج - جبنة مدزريلا - مربعات طماطم - مربعان فلفل أخضر - زيتون مقطع .
نخلط الطماطم والفلفل والزيتون على بعض و نرش عليهم شوية بهارات أو زعتر
نفرد العجينة فى صنية واسعة .
ونحط اى طبق مقلوب عليه بالحجم المحتاجينة .
نضغط عالطبق ونشيلة نلاقى الشكل اتحدد .
ونعمل كدة فى كل العجينة لحد ما تخلص .
نرصها فى صنية مدهونة زيت ومرشوشة دقيق .
ونحضر 2 معلقة كبيرة صلصة معها رشة زعتر .
ونحط على كل وحدة نص معلقة ونفرشها عالعجينة .
ونحط شوية جبنة .
وعليهم شوية لحمة .
و عليهم خلطة الطماطم والفلفل و الزيتون.
وعليهم شوية جبنة تانى .
وندخلهم الفرن على 180 درجة .
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق