لعمل البيتزا بطريقة سهلة وسريعه في المنزل نستخدم عجينة العشر دقايق
لعمل العجينة نحتاج الي :
5 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
1/4 كوب حليب بودرة
1/2 كوب زيت
ذرة ملح
2 كوب ماء دافئ
للتوبينج نحتاج الي:
لحمة مفرومه
بصلة
2 ملعقة صلصه
جينة مودزاريللا او اي نوع جبنه
( يمكن اضافة زيتون مشروم فلفل اخضر ....)
للعجن :
نضع في وعاء 2 كوب دقيق مع الخميرة والسكر والحليب والملح والماء الدافيء تخلط لتصبح عجينة سائلة وتترك مدة عشر دقائق لتخمر وبعدها نضيف باقي الدقيق والزيت ونعجن لنحصل علي عجينة طرية
نقطع العجينة علي كور ونفرد كل كورة في صينية للخبز مدهونة ومرشوشة بالدقيق
نجهز العصاج بتشويح البصلة المفرومه واللحمه واضافة الملح والفلفل والبهارات
بعد فرد العجينة في الصينية نضع 2 ملعقة صلصة ونوزعها علي العجينة
نضع فوقها اللحمة المعصجة وفوقهم الجبنة واي اضافات اخري
تدخل الفرن علي درجة حرارة متوسطه حتي تماما السوا وتقطع وتقدم