الثلاثاء، 13 سبتمبر 2016

فرايد تشكين رايس بالأناناس


فرايد تشكين رايس بالأناناس 




المكونات 
مكعبات دجاج - 1/2 كوب مكعبات جزر - 1/2 كوب بسلة - 2 بصل اخضر شرايح 
3 فصوص توم مفروم - 4 اكواب رز  - 1 معلقة صغيرة جنزبيل - 2 معلقة زيت 
1 بصلة مكعبات - 1 معلقة صويا صوص - 1 كوب اناناس 


يطبخ الرز نصف سوى 


نضع الزيت و مكعبات الدجاج و ملح وفلفل

ثم يضاف البصل والثوم والزنجبيل و يشوح  جيدا

ثم  يضاف الجزر ويطهى 1 دقيقة


ثم تضاف البصل الاخضر و البسلة والاناناس و الرز 

و فى النهاية الصويا صوص 

وتقلب برفق حتى تنضج 


بامية فى الخلاط

بامية فى الخلاط 


الطريقة 


بعد ما تغلى الشوربا نضيف معلقة صغيرة توم مفروم 



نقطع البامية شرايح ونضعها فى الشوربا 


ونسيبها تغلى دقيقتين 


نحط البامية فى الخلاط  


و نضربها لمدة دقيقتين  


و نحطها فى الحلة تانى 


و نسبها تغلى شوية 


و نحط معلقة كبيرة سمن ومعلقة كبيرة توم  


نحمر التوم


و نضيفة على البامية 


و بالهنا والشفا 

طريقة عمل الفتة باللحمة الضانى تحفة

الفتة باللحمة الضانى 


الطريقة 


 الاول نسلق اللحمة و نضيف للمية 
( 1بصلة - 1طماطم مقطعة - توابل - ملح - فلفل- ورق لورى - روز مارى ) 
بعد ماتستوى اللحمة 


نحضر بولا عميقة ونقطع فيها العيش المحمص  أو الطرى 


ونفرش فوق العيش طبقة من الرز 


ونصب الشوربا فوق الرز لحد ماتظهر من العيش 


 و نكون بنحمر اللحمة على جنب بكل السمين الفيها


وبعدين نشيل اللحمة من السمن 
ونحط معلقة كبيرة توم مفروم 


ونحمر التوم لحد ما لونة يكون دهبى 


و بعد التحمير نضيف علية 1/4 كوب خل 
و معلقتين كبار صلصة طماطم 


ونرشها على الفتة 
و لو احتاجت شوربا نضيف تانى 

الجمعة، 2 سبتمبر 2016

رغيف لحم الضان

المقادير
نصف كيلو جرام من لحم الضان 
نصف كوب فتات خبز 
نصف كوب بقدونس مفروم
حبتين فلفل أخضر مفروم ناعم 
ملعقة بودرة ثوم 
ملعقتين كبار كاتشاب 
ملح وفلفل حسب الرغبة
بصلة كبيرة مفرومة ناعم جدا 
بيضة 
الطريقة 
يسخن الفرن مسبقا ثم تخلط جميع المقادير سويا لنحصل على عجينة ملساء
يتم اختيار قالب الكعك المستطيل وتبطينة بالفويل أوورق الزبد جيدا ثم توضع العجينة وتساوى باليد وتغطى بالفويل 
توضع في الفرن علي درجة حرارة 180 وتترك لمدة ساعة ثم يرفع الفويل ويترك السطح ليتحمر عشر دقائق أو خمس دقائق تحت الشواية وبالهناء. 


الاثنين، 29 أغسطس 2016

فشار بالكراميل

فشار بالكراميل 



كوب غلة فشار


لعمل الفشار 
نضع القليل من الزيت فى حلة ثم نضع غلة الفشار 
ونغلق الحلة جيد ونضعها على النر المتوسطة 
ثم نرفعها كل دقيقة و هزة جيد 
حتى ينضج كل الفشار 



لعمل الكراميل 
1 كوب زبدة -2 كوب سكر - 1 معلقة صغيرة ملح -
1/2 معلقة صغيرة بيكنج بودر - 1 معلقة صغيرة فانليا
تذوب الزبدة على نار متوسطة ويضاف لها السكر والملح حتى يغلى 
مع الاستمرار فى التقليب لمدة 4 دقائق 
ثم تنقل من على النار  ويضاف لها الفانليا و البيكنج بودر 



و توضع على الفشار وتقلب جيدا وتترك لمدة ساعة 
ثم تفرد على ورق زبدة وتترك لتبرد 
ثم تكسر الى قطع صغيرة 


أرانسينى

أرانسينى 
كرات الأرز بالجبنة 

  
المكونات 
كوب رز مطبوخ ابيض - 1/2 كوب جبنة بارميزان مبشورة 
3 بيضة - مكعبات جبنة مدزاريلا ( او  نستو  او  كيرى )
بقسمات - زيت للقلى 


اخلطى كوب الأرز مع 1 بيضة مع نص كوب الجبنة المبشورة باليد 


ثم ضعى معلقة كبيرة من الخليط على يدك 
وضعى بالمنتصف مربع الجبنة 


و لفي الكرة برفق 
ثم اخفقى 2 بيضة جيدا فى وعاء 
وضعى فيهم الكرة ثم ضعيها فى البقسمات 



و اقليها فى الزيت حتى تصبح لونها ذهبى 


فطائر القشطة بالفراولة


فطائر القشطة بالفراولة 


المكونات
كريم شانتية - 1/4 كوب قشطة - 1 معلقة كبيرة سكر - 
1 معلقة صغيرة فانليا - 1/ معلقة صغيرة بشرة ليمون - زيت للقلى 
1 معلقة صغيرة قرفة - 1/4 كوب سكر - شرايح فرولة  



الطريقة 
اخلط الكريمة والقشطة و معلقة السكر جيدا 


ثم الفانليا و 3/4 كمية الفرولة  ونخلطها يدوي


ثم نفرد الفطير و نحشىة ونلفة جيدا


وبعد الانتهاء من الكل 


 نقلية فى الزيت 
ونحضر فى وعاء باقى السكر و القرفة 
ونغمس داخلة الفطير و هوة ساخن 


و نضع باقى شرايح الفرولة فوقة للتقديم 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...