الجمعة، 16 سبتمبر 2016

فطائر الجبنة الحمراء

فطائر الجبنة الحمراء


المكونات 
1و 1/3 كوب دقيق - 2 معلقة كبيرة كاكاو - 1/2 معلقة صغيرة بيكنج بودر 
2 معلقة صغيرة محسن خبز - 1 معلقة كبيرة سكر - 1/4 معلقة صغيرة ملح 
1 و 1/2كوب لبن - 1 بيضة - 2 معلقة كبيرة زبدة - 2 معلقة صغيرة لون للطعام  أحمر 
للتزيين 
4 مربعات جبنة كريمة - 4 معلقة كبيرة زبدة 
3 معلقة كبيرة لبن - 2 كوب سكر بودرة 



 الطريقة 
نضع كل المكونات الجافة ونخلطها جيدا ( الدقيق والسكر والخميرة والبودر و  الملح ) 
ثم نخفق اللبن والبيضة والزبدة و اللون الأحمر جيدا ونضيفة للمكونات 
سخنى الطاسة ثم امسحيها بالزيت و اسكبى القليل من الخليط على شكل دوائر صغيرة 
و اقلبىها عند الطهى 



ثم ضعى نص السكر البودرة مع الجبنة و الزبدة و اللبن و نخفقها جيدا 
ثم نضيف نصف السكر الباقى ونخفق مرة أخرى حتى تصبح ناعمة 



ونزين بها الفطائر 

رولز الفراخ بالكرنب


 رولز الفراخ بالكرنب 


المكونات 
شرايح الفراخ -1 معلقة صغيرة توم مفروم - 1 معلقة صغيرة جنزبيل -
 1 معلقة كبيرة زيت زيتون - 1 كوب كرونب مقطع شرايح - 
2 بصلة أخضر مفروم - 2 معلقة كبيرة صلصة 


 الطريقة 
يحمر التوم مع الجنزبيل فى الزيت ثم تضاف الفراخ حتى تنضج
ثم نتركة حتى يبرد ونضيف الكرنب والصلصة  و البصل الأخضر



نقطع الفطير الى مربعات و نضع القليل من الخليط  


 ثم نلف الفطير بهذة الطريقة 


ونرص الكل فى صنية مدهونة
 ثم ندهن الوجة بزيت الزيتون 
وندخلها الفرن لمدة 10 دقائق حتى يحمر الوجة 

اعملى مصاصات لأطفالك


اعملى مصاصات لأطفالك 


المكونات 
2 كوب سكر - 2/3 كوب اى عصير  أو ماء 
 1 معلقة صغيرة فانليا - عصى رفيعة 


الطريقة 
نضع السكر و الفانليا و الماء أو أى عصير على النار 


ثم على ورق زبدة أو  صنية نسكب حوالى 
معلقة كبيرة من الخليط الساخن بعد ان يهدى بدقيقتين 


ثم نضع فوقها حبات الحلوى الصغيرة 


ونضع العصى ونغمسها داخلها 
ونتركها لتبرد 


 و نقدم أحلى مصاصات لأطفالنا بطريقة صحية 

اعملى شمعة بقشر البرتقال

شمعة بقشر البرتقال 


اصنعى بنفسك شمعة برائحة البرتقال 


نحضر برتقالة 


نقسمها نصفين 


نحدد حولها بالسكين بعيدا عن القشر 


 نفرغها من الداخل بالشوكة 


مع ترك عظمة الوسط 


نسكب داخلها الشمع السائح 
دون ان يصل للأخر 


ثم نشعلها لنستمتع برائحة البرتقال 

الثلاثاء، 13 سبتمبر 2016

فرايد تشكين رايس بالأناناس


فرايد تشكين رايس بالأناناس 




المكونات 
مكعبات دجاج - 1/2 كوب مكعبات جزر - 1/2 كوب بسلة - 2 بصل اخضر شرايح 
3 فصوص توم مفروم - 4 اكواب رز  - 1 معلقة صغيرة جنزبيل - 2 معلقة زيت 
1 بصلة مكعبات - 1 معلقة صويا صوص - 1 كوب اناناس 


يطبخ الرز نصف سوى 


نضع الزيت و مكعبات الدجاج و ملح وفلفل

ثم يضاف البصل والثوم والزنجبيل و يشوح  جيدا

ثم  يضاف الجزر ويطهى 1 دقيقة


ثم تضاف البصل الاخضر و البسلة والاناناس و الرز 

و فى النهاية الصويا صوص 

وتقلب برفق حتى تنضج 


بامية فى الخلاط

بامية فى الخلاط 


الطريقة 


بعد ما تغلى الشوربا نضيف معلقة صغيرة توم مفروم 



نقطع البامية شرايح ونضعها فى الشوربا 


ونسيبها تغلى دقيقتين 


نحط البامية فى الخلاط  


و نضربها لمدة دقيقتين  


و نحطها فى الحلة تانى 


و نسبها تغلى شوية 


و نحط معلقة كبيرة سمن ومعلقة كبيرة توم  


نحمر التوم


و نضيفة على البامية 


و بالهنا والشفا 

طريقة عمل الفتة باللحمة الضانى تحفة

الفتة باللحمة الضانى 


الطريقة 


 الاول نسلق اللحمة و نضيف للمية 
( 1بصلة - 1طماطم مقطعة - توابل - ملح - فلفل- ورق لورى - روز مارى ) 
بعد ماتستوى اللحمة 


نحضر بولا عميقة ونقطع فيها العيش المحمص  أو الطرى 


ونفرش فوق العيش طبقة من الرز 


ونصب الشوربا فوق الرز لحد ماتظهر من العيش 


 و نكون بنحمر اللحمة على جنب بكل السمين الفيها


وبعدين نشيل اللحمة من السمن 
ونحط معلقة كبيرة توم مفروم 


ونحمر التوم لحد ما لونة يكون دهبى 


و بعد التحمير نضيف علية 1/4 كوب خل 
و معلقتين كبار صلصة طماطم 


ونرشها على الفتة 
و لو احتاجت شوربا نضيف تانى 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...