الجمعة، 26 أغسطس 2016

اصنعى كيس لعدم تسرب التراب

اصنعى كيس لعدم تسرب التراب
 وفتح الباب 


اصنعى كيس على شكل كلب 
و احشي قماش أو شربات قديمة 
لعدم قفل الباب اثناء جلوسك فى الغرفة 


واصنعى ثعبان أو كلب 
لعدم تسرب التراب من تحت الشبابيك 


و  من تحت الأبواب 

فكرة لتوسيع بنطلونك

فكرة لتوسيع بنطلونك 


اعملى قطعة قماش نفس عرض الكمر 
و اعملى فى الطرف فتحة للزرار 
و الطرف التانى ثبتى زرار 


وبنفس الطريق لكل البنطلونات 
حسب اللون  


أعقدى استيك بهذة الطريق 
ليكون سهل فى التوسيع 

 

اعملى فى بنطلونك قطعة زيادة عند التفصيل 
تمكنكى من التوسيع فيما بعد 



بيضة صوف


اعملى بيضة صوف 


 اصنعى بيض ألوان للزينة 


اكسرى قطعة صغيرة بسن السكينة منقشرة البيضة 
وفضى البيض منها واغسليها برفق بالشور 
وضعى لصق حول الفتحة و الصقى ورقة عليها  


وضعى لصق على البيضة و ابدائى بلف الصوف 


الصقى الوان صوف بالتدريج 


عمل انسيال خرز رقيق

عمل انسيال خرز رقيق




خرز - خيط - زرار صغير 


نلف الخيط طبقتين و  نلفة طبقتين تانى 

 

ونعمل عقدة ونقص الطرف الرابع 


نلف الثلاث  أطراف على بعض زى الضفيرة 
ونأخد أول طرف وندخل جواة الخرزة  


وندخل الخرزة فى الخيط الأول  
و وحدة تانى فى التانى 


و وحدة فى الخيط التالت و نضفر 


لحد مايخلص التلات صفوف 
نضفر باقى الخيط و نعمل عقدة 


وندخل الزرار و نربط كويس الخيط 


و نقص الزيادة 



و نعمل منة الوان كتير 

فطير الشكولاتة بالموز

فطير الشكولاتة بالموز 



المكونات 
جلاش - شكولاتة - موز 


يقطع الجلاش مربعات وتوضع فوقها مربع شكولاتة و شريحة موز 
وتقفل بمربع جلاش أخر 


و تقلى فى الزيت 

صوابع الكوسا المقلية

صوابع الكوسا المقلية 





كوسا - بصل مفروم - ملح -فلفل - زيت للقلى - جلاش
( اضافة العصاج حسب الرغبة )


تقطع الجلاش الى مربعات 
توضع على الطرف معلقة من الحشو 
وتلف جيدا 


ثم توضع فى الزيت السخن
حتى يصبح لونها ذهبى 

تارت التفاح بالكراميل

تارت التفاح بالكراميل 


المكونات 
عجينة حلويات - 2 معلقة كبيرة ليمون - 2 معلقة صغيرة فانليا 
2 تفاحة - 3 معلقة كبيرة سكر - 1 بيضة - 1/4 كوب كراميل 




نحضر العجينة ونفردها ونقطعها شرايح عريضة 
و نقطعها من الاربع جوانب بسمك 1 سم  


ونخرم العجينة بالشوكة 
ونقطع التفاح شرايح ونضعة فى طبق 
ونضيف علية الليمون و الفانيليا و السكر ونتركها قليلا 
ثم نرصها فوق العجينة 


ونضرب البيضة فى وعاء ومعها 1 معلقة لبن سائل 
وندهن التفاح وحواف العجينة 
وندخلها الفرن من 15 الى 17 دقيقة


وبعد الخروج نرش عليها الكراميل 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...