الجمعة، 5 فبراير 2016

طريقة عمل الكبدة البانيه بالرده من مطبخ رشا موسي




قطعى الكبدة شرايح واغسليها فى مصفاية كويس ثم تبليها بلمونة وملح وكمون 

وشطة وشوية توم و من الليل .



ضعى الكثير من الردا فى طبق واسع وابدأى بغمسها جيدا مع الضغط عليها من 

الجانبين .


اعمل الكمية كلها وضعيها في الطبق ثم سخنى القليل من الزيت .





ضعىها فى الزيت الساخن حتى لا تشرب الزيت . 






وقلبى حتى تصبح لونها بنى .




وقدميها مع المكرونة بالصلصة وشرائح الطماطم و بالهنا والشفا . 

فن الورق للاطفال

علمى طفلك الابتكار وعمل افكار من الورق .
انة عالما واسعا" للصغار والكبار يساعد طفلك على تنمية المواهب و التركيز واخراج طاقاتة .
ما عليكى هو احضار:
  •  فرخ ورق ملون من المكتبة ب 1 جنية .
  •  ومقص اطفال .
  • واى الوان ويستحسن (خشب) عشان النظافة .
  • ولفة سولتيب صغيرة .

وساعدى الطفل فى البداية ثم اتركية يبدع .

ملحوظة : تابعى طفلك من حين لاخر لعدم لاستخدام المقص فى شىء اخر .













يوجد العديد من اشكال فن الورق سو نصنعها معا" فيما بعد . انتظرونا ..................
منقول بواسطة العضوة النشطة رشا موسي
شكرا ماما رهيبة وشكرا لعضواتك النشيطين

نصائح ملكة المطبخ لبيتك وجمالك ومطبخك

نصائح رهيبة
أولها المطبخ
1- لتفادى طرطشة الزيت أو السمن رشى شوية ملح فى طاسة الزيت قبل ما تقلى الاكل .
2- لتفادى رائحة قلى السمك ضعى نصف لمونة فى طاسة القلى لضياع اثر الرائحة فى البيت .
3- للحفاظ على لون الخضار الاخضر ( الملوخية –السبانخ)  ضعى رشة سكرأو البيكنج بودر  فى ماء السلق .
4- حتى لايشرب الباذنجان الزيت تبلية بالدقيق ونفضى الباقى ثم يقلى .
5- سر القرمشة فى البفتيك و الفراخ والبانية ضيفى البيكنج بودر على البقسمات المطحون واقلى .
6- عند احتراق الاكل ارفعى الحلة من على النار وضعيها فى ماء بارد حتى لا تنتشر رائحة الشياط الى باقى الاكل ثم انقلية فى حلة اخرى واستكملى الطهى .
7-  للمحافظة على الاجبان نقوم بتغليفها بالكيس البلاستيك او القصدير للمحافظة علية من شهرين الى اربعة .
8- عند شراء الخضروات المجمدة لا تشترى الكيس الذى تكون الخضروات قطعة واحدة لانها تعرضة للذوبان اختارى الخضروات المفرطة .
9- لا تستعملى ماء السخان فى الطبخ لانة يمتص عناصر ضارة من السخان مثل الرصاص .
10-                  لتفادى رائحة الفراخ قبل سلقها انقعيها فى قليل من الملح والخل ثم افركيها الدقيق .

وتانيهاجمالك
1-أستخدمى زبدة الشفايف لدهن رجلك بدل وشك ادهنى الكعب بالليل والبسى شرب وشوفى النتيجة الصبح تحفة .
2-اخلطى كريم الاساس على ايدك باى كريم مرطب يديكى لمعان ويمنع تشقق الوش ويوزع الكريم ولا احسن ماركة .
3-لترطيب وشك على طول اخلطى معلقة كبيرة وش لبن ونص لمونة واعملى ماسك مرتين فى الاسبوع مش هتحتاجى لكريم مرطب ابدا .
4-انقعى رجلك فى ماء ساخن وشوية شامبو او بلسم وادعكى بالحجر ونشفى كويس وادهنى فازلين  والبسى شراب ونامى .
5-اشفطى بطنك كل ماتفتكرى 5 دقايق هتنزل بسرعة .
6-نشفى قشر الرمان واطحنية  بودرة وضعية تحت الابط هتختفى ريحة العرق  .
7-استخدمى الزبادى كمزيل مكياج وشوفى النتيجة تحفة .
8- تغيير نوع الشامبو كل اربع شهور لان الشعر بيثبت علية مبيتحسنش و لو حابة ارجعيلة تانى .
9- تغيير نوع المعجون الاسنان كل ماتخلص العلبة لان التسوس بيتأقلم مع تكرار نوع المعجون ويتغذى علية .
10-استخدمى الماء الفاضل من علبة الجبنة بيساعدة على ازالة النمش والبقع ويرطب ويفتح وشك مرتين فى الاسبوع .
وتالتها كيكتك
1-ندهن قوالب الكيك بالسمن او الزبد ونرش شوية دقيق عشان ما تلصق الكيك وبلاش زيت لانة بيحرقها من تحت .
2-ممكن نستبدل الكريمة اللبانى بالبودرة (الكريم شانتية ) .
3- ممكن استبدال قليل من الخل او بشر الليمزن او البرتقال بدل من الفانليا لريحة البيض .
4-ماتفتحيش عل الكيكة الفرن لحد ماتشمى ريحتها لانها بتهبط وتفقد نضجها .
5-للحصول على الكثير من عصير الليمون أو البرتقال
 ضعية فى ماء دافىء ثم استعملية.
6- ممكن تستعملى الفانتا البرتقال فى الكيك بدل من عصير البرتقال النتيجة تحفة .
7- قطعى الكيكة بعد ان تبرد لانها بتفتفت وتتبهدل .
8- سخنى الفرن قبل وضع الكيكة  ممكن عند بدأ تحضيرها .
9- ضعى مربعات صغيرة من الشكولاتة فى الداخل بعد انتهاء تحضير الكيكة ودخلى الفرن هتسيح وتصبح رائعة  .
10-اكسركل بيضة وحدها فى طبق وضفيها للكيكة لتجنب البيض الفاسد وضياع الخليط بالكامل .


ورابعها التنظيف
1- استعملى ملح المون لتنظيف الغلاية بنقعها من الليل بقليل منة مع نقطتين بريل و امليها ماء واشطفى الصبح .
2- ضعى القليل من البريل والكلور فى داخل الحمام لما تخرجى ونظفى بالفرشة لما ترجعى .
3- لتنظيف الفرن الماكروويف ضعى ماء فى اناء عميق وشغلى الفرن عالعالى لمدة 5 دقائق وامسحى بفوطة رطبة .
4- لتنظيف البوتوجاز اخلطى اربع معالق بيكربونات واربعة ملح لمون وقليل من البريل وادهنية لمدة ربع ساعة  وضعى ربع كوب خل فى بخاخ ورشى عليهم واغسليها بليفة خشنة واشطفيهم ونشفى كويس.
5- لتنظيف الاوانى المحروقة نضعة على الناريغلى  بقليل من الخل و الخميرة ثم ندهنها بالصابون العادى ونغسلهابليفة .
6- لتنظيف خزانة المطبخ انثرى القليل من القهوة او حبات الفلفل الاسود .
7- لتنظيف الثلاجة ضعى القليل من قشر البرتقال او الليمون فى اطباق صغيرة فى كل رف طبق .
8- للتخلص من الهاموش الناتج عن قشر الموز توضع قشرة فى برطمان ويغطى  بكيس ويخرم سيدخل ولا يخرج .
9- التخلص من النمل ضعى القليل من الرماد او الجبس فى اماكن خروجها .
10-                  لتنظيف الغسالة الاوتوماتيك شغلىها عالفاضى من اول برنامج بدون مسحوق .



الاثنين، 1 فبراير 2016

صور أحذيه سواريه تجنن

جبتلكم شوية صور جمال جدا




















كيكة الزبادي بالصور والمقادير

طريقة عمل كيكة الزبادي 

المقادير 


1كوب سكر    
5 بيض بلدي صغير
1كوب لبن
1 كوب زبادي
ربع كوب زيت
فانيليا 
بيكنج باودر
دقيق




 اول حاجه هتعمليها ولعي الفرن وبعدين ابدأي تخلطي كل المكونات السايلة مع بعض وتضربيهم كويس ومعاهم الفانيليا انا عملت صينيتين فضاعفت الكمية واستخدمت زبادي بيتي انا اللي عملاه وده الموضوع بتاع الزبادي البيتي دوسي علي الكلمة هيطلعلك الرابط ادخلي عليه

زبادي بيتي 



بعد كده ضيفي الدقيق واحده واحده بالمضرب السلك اليدوي 




اول مايتقل قوام الكيكه يبقي وسط  ضيفي البيكنج بودر 

جهزي الصواني بطنيهم برشة زيت او سمن وعليها رشة دقيق

صبي الخليط ودخليه الفرن اللي ولعناها قبل مانشتغل علي درجة حرارة عالية اعلي شوية من 180 لمدة تلت ساعة اوعي تفتحي عليها هتكون عليت ان شاء الله بعد كده تهدي الفرن علشان تستوي براحتها وفي المرحلة الاخيره هدي خاااالص الفرن علشان قلبها فالنص يستوي كويس 




وطلعيها متحطيهاش علي رخامة ساقعه حطيها عالبوتجاز علشان ماتهبطش وسيبيها تبرد شويه وقطعيها وقدميها والف هنا وشفا



محشي كرنب بالصور والخطوات

مساء الخير عليكم 

انهارده جاية وجيبالكم محشي كرنب بالخطوات والصور
المكونات

كرنبه وسط
ارز
خضرة ( شبت وبقدونس وكسبرة)
طماطم
عصير طماطم 
بصل
ملح وفلفل وبهارات ومكعب مرق

الطريقة

قطعي الكرنبه واغسليها واسلقيها سلق متوسط اوعي تتهري منك والا مش هتعرفي تحشيها




ابدأي قطعي البصل وحمريه فالزيت وحتة سمن ولما لونه يصفر شوية قطعي 2 طماطم فوقه وتكوني مجهزة عصير طماطم ضيفيه علي البصل وضيفي الملح والتوابل وكمان مكعب المرق وفي حاجه بعملها بقطع شوية خضرة اضيفهم مع البصل بتاع التقلية 



ولما تتسبك حلو ضيفي الرز وضيفي باقي الخضرة اللي قطعتيها 




وابدئي قطعي ورق الكرنب كله تقؤيبا بالتساوي 

وبعدين احشي  زي الصوره كده من غير ماتقفلي الجوانب لانه بيلزق لوحده فالحلة متخافيش ده مش زي ورق العنب 

لفي من غير تقفيل الجوانب


هبقي انزلكم ورق العنب ان شاء الله وموضةعات كاملة عن انواع المحاشي 

رصي فالحلة و جهزي فحلة تانيه ميه تغلي مع سنة زيت وحتة سمن وملح وتوابل وورق لورا ولما تغلي صبيها علي حلة المحشي وحطيها عالنار ووطي علشان الرز يستوي براحته





وبالف هنا وشفاااا



أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...