الأربعاء، 6 أبريل 2016

طريقة عمل الملوخية المجمده

المقادير :

شوربه دجاج او شوربة لحمه

كيس ملوخية مجمده

توم وسمن وكسبره لعمل الطشه 

ملح وكسبره 

الطريقة:

يخرج كيس الملوخية من الفريزر

يوضع داخل الحلة مع قليل من الشوربه وقليل من التوم المدقوق - لابد ان تكون كمية الشوربه قليله حتي تنجح الملوخية

تترك حتي تغلي مع التقليب البسيط من حين لاخر

يجمر التوم مع السمنه والكسبره الناشفه لعمل الطشة وننزل بها علي الملوخية وتقدم


وجبة سهلة للاطفال

المكونات :


قطع كيك ( بواقي كيك )
قطع فراولة
قطع موز
زبادي او زبادو

الطريقة تقطع بواقي الكيك وتضاف له باقي المكونات ويضاف السكر والزبيب والمكسرات وتوضع في كاسات وتقدم




يمكن تزيينها بالكريم شانتيه

طريقة عمل كوكتيل الموز



المكونات:







قطع موز
قطع كنتالوب
حليب
سكر 
مياه 
ممكن اضافة ايس كريم او زبادي حسب الرغبه

الطريقه : تضرب المكونات جميعا في الخلاط 


تقدم بالهنا والشفا


الثلاثاء، 5 أبريل 2016

طريقة عمل الفشار في المنزل

المكونات :

غلة فشار

قليل من الزيت 

رشة ملح 

ويمكن اضافة عسل او كراميل في التقديم او حتي صوص شوكولاته 

الطريقة :

نضع قليل من الزيت في حلة كبيرة وواسعه علي النار ونضع الملح وفوقهم نصب غلات الفشار ونغطي جيدا ونهز الحلة كي يتقلب الفشار وونصبر عندما يتضاعف حجمه ويملأ الحلة ويقدم




طريقة عمل البسبوسه بالزبيب

المكونات :

بسبوسه
كوب زبادي
كوب لبن حليب
بيكنج بودر
ملعٌقتين سمنه

الطريقه:


تسخن الفرن

تخلط جميع المكونات ويضاف الزبيب



تجهز الصينية وتدهن بالسمن والدقيق

يصب الخليط وتدخل الفرن الكهربا علي درجة حرارة 350 تحت وفوق ولو فرن بوتاجاز درجة حرارة 200 تحت فقط وبعد التسوية تشغل الشوايه فوق لتحمير الوجه


يجهز الشربات اثناء تسوية البسبوسة في الفرن



توضع علي النار 2 كوب سكر و2 كوب مياه مع فانيليا وعصير نصف ليمونه بدون تقليب ترفع علي النار

عندما تغلي تصب علي البسبوسة وهي ساخنة
ملحوظة: يجب ان تكون البسبوسة ساخنه والشربات ساخن 





وتقدم وبالهنا والشفا



الجمعة، 1 أبريل 2016

توابل و تتبيلة

التوابل السبعة أساسية فى كل تتبيلة 




معلقة كبيرة حب الهيل المطحون 
معلقة كبيرةقرفة 
معلقة كبيرة كزبرة 
معلقة كبيرة كمون 
معلقة كبيرة فلفل أسود 
نص معلقة كبيرة قرنفل مطحون 
نص معلقة كبيرة جوز الطيب مطحون 
التحضير : 
نطحنها جميعا مع بعضها ونضعها فى برطمان زجاجى لأنه يحتفظ برائحة التوابل . 
و أن البلاستيك يتفاعل مع التوابل ويفقدها الرائحة . 
يمكن عمل كمية كبيرة وحفظها للأستخدام .

توابل السمك : 
معلقة فلفل أحمر أو باربريكا 
معلقة فلفل أسود 
معلقة قرفة
معلقة كزبرة ناشفة 
معلقة كر كم 
معلقة حبهان 
معلقة جنزبيل 
نص معلقة شطة . 

توابل اللحمة : 
معلقتين سمسم  
معلقة فلفل أسود 
معلقة فلفل أبيض 
معلقة شمر
معلقة ينسون 
معلقة جنزبيل 
معلقة كركم 
معلقتين حبهان 
       معلقتين كبابة صينى 
معلقة قرفة 
ربع كوب زر ورد
ربع معلقة حلبة 
جوز الطيب 

تتبيلة الزبادى وصلصة الباربيكيو : 
ربع كوب زبادى قليل الدسم 
ربع كوب شطة 
معلقتين صغيرة خليط من (الكمون - الفلفل الأسود - القرفة - الكزبرة ) 
عصير ليمون 
ملح
بصلة مفرومة 
5 فصوص ثوم 
معلقتين صلصة طماطم 
معلقتين مايونيز 
معلقة من صلصة الباربيكا
زيت 

تتبيلة الكفتة المشوية : 
2 بصلة مبشورة ناعمة 
ملح 
فلفل 
بهارات 
جنزبيل 
قرفة 
بابريكا 

اعملى بطمانات فى بيتك واكتبى على كل واحد اسمة . 
و حضرى  التوابل بنفسك واحفظيها . 







تتبيلة الفراخ المشوية



المكونات : 
بصلة مبشورة
فلفل مبشور
2 معلقة كبيرة طماطم
2 معلقة صغيرة كزبرة
1معلقة صغيرة شطة
1/2 معلقة صغيرة زعتر
1 معلقة صغيرة كارى
1 معلقة صغيرة ملح
1/2 معلقة صغيرة جنزبيل
1/4 معلقة صغيرة قرفة
1 معلقة كبيرة زيت
1/2 لمونة

طريقة التحضير : 
نخلط كل المكونات جيدا ونحفظها فى الفريزر و يمكن استخدامها فى اى وقت . 

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...