الأحد، 17 أبريل 2016

عمل بلوزة سورية للأطغال



نجيب بدى ابيض أو  أى لون نختارة  


  نخيط فية صف لولى كامل . والتحتة أقل من كل  ناحية اتنين .


التحتية نقلل اتنين كمان . وهكذا لحد عدد الصفوف المناسبة  . 


نعمل شريطين تول من نفس قماشة الجيبة و نخيط عليهم لولى ونثبتهم فى الحمالة . 
ونقص قماشة مربعة ضغيرة و نلفها من النص بالخيط ونثبتها باللولى . 


ونثبت  الحمالة التانية . 


ونعمل الجيبة تول حوالى متر ونص نقصها نصين عشان تبقى طبقتين وفانشة كويس .  


طاجن الكبد والقوانص


المقادير: 
نص كيلو كبد و قوانص - ثوم - بصلة مفرومة - فلفل أخضر - 
طماطم - ملح - كزبرة- كمون - فلفل أسود - زيت . 
الطريقة : 


 تشوح البصلة على النار و يضاف اليها الثوم . 


ثم يضاف الكبد و القوانص و  البهارات والملح و الفلفل .


ونشوحها حتى يحمر المكونات . 
ثم نضيف ااطماطم فى الأخر لأنها فيها مية  و عليها نص كوب مية . 
ونغطيها على نار هادية لحد ما تستوى . 







السبت، 16 أبريل 2016

دلعي طفلك وحببيه في الأكل

يمكن تقديم الطعام للأطفال بأشكال عديده ومبتكره 
فهناك العديد من الأطفال الذين يتمتعون بشهيه جيده وهناك غيرهم ممن هم فاقدين للشهيه 
وانت كأم يجب عليكي ان تجددي وتبحثي لتجدي كل ماهو جديد ويبهر طفلك ويفتح شهيته ليتناول وجباته ويحصل علي غذائه المتكامل 

ايضا من خلال تقديم نس الأكلات ولكن بطرق مختلفه حتي الفاكهه وسلطة الفاكهه يمكن تقديمها بصور مختلفه 

ايضا يمكنك اطلاق مسميات للوجبات وابتكار اسماء لها من مخيلتك ومن الأشياء التي يحبها طفلك وقد يبتكر اسم للأكله خاص به وهو ماينمي لديه التفكير الابتكاري 

واليك هنا عزيزتي ماما رهيبه بعض الأفكار والتي يمكن تنيذها بسهوله والتي من شأنها أن تفتح شهية طفلك لتناول وجبته .












البصاره بطريقة جديده

المكونات : 


فول مدشوش    -   ملوخيه ناشفه

طماطم

بصل

توم

مياه

ملح وفلفل وشطه وكمون

الطريقه:

يرفع الفول المدشوش مع البصل والطماطم علي النار مع المياه والملح والتوابل

يترك حتي تمام السوي

يضرب في الخلاط 


يضاف للخليط الملوخيه الناشفه


تجهز الطشه بتحمير شرايح البصل والتوم واضافتها للبصاره مع التقليب 


ويرش علي الوجه البصل المحمر مع التوم وتقدم ساخنه أو بارده






طريقة عمل العيش المصري في المنزل



المكونات : 

دقيق

ملح

مياه

خميره فوريه

الطريقه:



تجهز الخميره عن طريق اضاة الخميره في المياه الدافئه ثم اضافة بعض الدقيق وتعجن وترش علي الوجه قليل من الدقيق وتغطي وتترك لتخمر ساعه تقريبا حتي ترتفع 


ينخل الدقيق بغربال ضيق ويضاف له الخميره بعد تخميرها ويضاف له الماء والملح

وتعجن جيدا حتي نحصل علي عجينه طريه لينه 


يغطي العجين جيدا ويترك ليتخمر 


تجهز المقارص بوضع كثير من الرده 



تقطع العجين كور صغيره وترص علي المقارص



تسخن الفرن ونبدأ الخبز عن طريق نقل الرغيف من المقرصه الي الرحاحه وهي خشبه مدوره مخرمه لها يد قصيره يتم رح الرغيف عليها  عن طريق وضعه وتحريكه برفق حتي يتسع من جميع الجهات 



برفق وبسرعه يتم رمي الرغيف في الفرن ويراعي ان يكون متساوي ويراعي عدم ثنيه اثناء وضعه في الفرن ويوضع بالرحاحه وليس باليد



يترك في الفرن المرتفعه الحراره من اسفل واعلي ( فرن صاج ) حتي ينتفخ 




أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...