الأربعاء، 11 مايو 2016

أرز بالفراخ و الكارى




المقادير : 
2 كوب أرز  - فراخ  - توابل ( ملح - شطة - كزبرة - كارى - فلفل أسود ) 



 نتبل الفراخ المقطعة بالبصل المبشور و نحط الزيت ونشوح الفراخ . 


نضيف عليهم التوابل كلها . 


نقلب التوابل شوية عالنار . 


نضيف الرز المغسول عليهم . 


نقلب شوية بشوية . 


نضيف المية لحد ما يتغطى الرز . 


أول ما تغلى المية نقلب الرز  و نغطية . 


ولو احتاج مية نزود شوية لحد ما يستوى الرز . 


نجيب بولة أو طبق مدور ونحط الرز ونضغط علية 
ونحط علية طبق التقديم و نقلبة . 
وبالهنا و الشفا 

الأربعاء، 4 مايو 2016

طريقة عمل العصاج



المقادير : 
2  بصلة  كبيرة - 1 معلقة كبيرة سمن - زيت -
1/2 كيلو لحمة مفرومة - 2 طماطم مبشورة - 
ملح - فلفل أسود - بهارات لحمة .


نحط السمن والزيت عالنار وعليهم البصل المبشور
 ونقلب شوية  لحد ما يتدبل البصل.



نحط علية اللحمة المفرومة ونهرسها بالمعلقة الخشب كويس عشان تكون مفلفلة . 



ونضيف الملح والفلفل والبهارات . 
ونقلب باستمرار عشان ماتمسكش فى الطاسة وتتحرق . 


ونضيف الطماطم ونقلب شوية  شوية لحد ما الطماطم تستوى مع اللحمة . 


ممكن نحفظها فى علبة للأستخدام فى أى وقت . 

دبوس شيك للبدلة




أجمل و أشيك دبابيس رجالى .


لبدلة أنيقة . . .  





 و قميص تحفة . . . . . 















تقطيع الكرنب بطريقة سهلة


دى الكرونبة بعد ما شيلت الورق الدبلان  المقطع . 


هنقطع بالسكينة خطين  بالطريقة دى . 


 د الخط الأول نقطع لأخر الكرونبة . 


ود الخط التانى برضو للأخر . 


ونقطع خطين بالعرض برضو . 
د الخط الأول . 


و دالخط التانى . 


 هتطلع كل القطع مربعة من غير ما نبهدل الكرونبة . 


وتطلع كل حتة وحدها زى كدة . 



نرصها فى الصنية . 



ونبدأ فى سلقها نص سلقة .
بس تغلى المية نحط جزء جزء زى ما طلعناة خمس دقايق ونشيلة . 


و دى بعد ما اتسلقت . 
 نرصها فى صنية أكوام . ونرش عليها مية باردة ونصفيها كويس . 



ونشيلها فى كياس  فى الفريزر . 
و  لما نحتاجها  نطلعها تفك شوية وتكون جاهزة . 

الثلاثاء، 3 مايو 2016

عمل الكاتشب




المكونات:
    5معالق كبيرة معجون الطماطم
    3 معالق كبيرة سكر
    1 ملعقة كبيرة ملح
     1/4 كوب ماء
     1/2 كوب خل
   1 ملعقة كبيرةعصير ليمون حامض
     1/2 ملعقة صغيره ثوم مهروس، أو مسحوق الثوم
     1 1/2 ملعقة صغيره نشا
   1/2 ملعقة صغيره دقيق
          1 ملعقة كبيرة فلفل حار
   رشة فلفل اسود
رشة كمون


الطريقة :

    تخلط جميع المكونات مع بعض، 
توضع على النار وتحرك جيداً حتى يبدأ الغليان
    ترفع من على النار 
وتترك لتبرد ثم توضع في علبة مخصصة للكاتشب

الاثنين، 2 مايو 2016

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...