الجمعة، 10 يونيو 2016

الفطير المشلتت علي أصوله


المقادير :

دقيق
ماء
ذرة ملح
كيس بيكنج بودر
لبن
سمن


الطريقة : نعجن كل المكونات حتي نحصل علي عجينة متماسكه يمكن فردها وتقسم العجينة كور 

نفرد بالنشابه كورة العجين حتي تتسع وتشكل دائرة كبيره 


نرش السمن عليها

نقفل الجوانب ونرش السمن

نبدأ بلف العجينة علي بعضها البعض ونكورها ونضعها جانبا ونفرد باقي كور العجين بنفس الطريقه حتي ننتهي تماما





نجهز الصواني بدهنها بالسمن 


نضع كل فطيره بصينية منفصله 

نقوم بفرد الفطيره داخل الصينية باليد والضغط عليها من الداخل للخارج حتي تتسع وتملأ الصينية وندهن الوجه بالسمن او بالزبادي 





تدخل الفرن علي نار متوسطه من اعلي ومن اسفل 

تخرج عند تمام السوا وتقدم مع الجبن او السكر او العسل وبالهنا






يمكن اكل القطع المتبقيه من الفطير مع الشاي او الشاي بالحليب

ستيك بالفواكة



الفواكة : 
فرولة - مانجو - كيوى 


 نضرب كل فاكهة وحدها ونحطهم فى الفريزر شوية 
ونطلعهم يكونو متماسكين مش متجمدين . 
نجيب كوب بلاستيك و نحط طبق من كل فاكهة و نسويها  والبعدها . 


 ونغرس الخشبة . 
وندخلهم الفريزر تانى  لحد التجميد . 


ستيك السوسيس


ستيك السوسيس للأطفال 
اكلة لذيذة على المائدة 


 المقادير : 
سوسيس - بيض - فيجيتار او بقسمات - اعواد خلة للمطبخ . 


الطريقة : 
يضرب البيض مع الفيجيتار جيدا 


يقسم السوسيس الى نصفين و يوضع كل نصف فى خلة . 
وتغمس فى الخليط جيدا من كل الجهات . 


وتوضع فى الزيت السخن . 
مع خروج الخلة برة الطاسة أو مسكها باليد . 

شيش كفتة بالبيت

شيش كفتة بالبيت 



المقادير: 
نص كيلو لحمة مفرومة - بقدونس - رب كوب رز - 2 بصلة مربعات 
معلقة صغيرة توم مفروم - 2 معلقة كبيرة خلطة الكفتة 



 ينقع الرز فى الماء حوالى نصف ساعة  و يصفى . 
ويضع فى الكبة . 


ويطحن جيدا . 


 ثم يوضع البصل و التوم ويطحن جيدا .


 ثم يوضع البقدونس ويفرم . 


ثم توضع اللحمة و الخلطة ويفرم جيدا . 


اللحمة بعد اضافة كل المكونات . 


ثم نقطع الطماطم و البصل و الفلفل مربعات 
وتتبل بالملح والفلفل والبهارات . 


 ثم نرص القطع فى عود الخلة . 
ونشوحها عالنار بقليل من الزيت . 


وبالهنا و الشفا 


ونقدمها مع المكرونة بالصلصة .

الأربعاء، 8 يونيو 2016

ورد بالورق



نجيب الورق الملون الشفاف ونحط علية غطا برطمان ونحدد بالقلم . 


ونقصة دايرة ونثبتة بمشبك عشان تتظبط الدايرة 




ونثبتة بمشبك تانى قصادة . 


ونبتدى بالقلم الالوان نلف حولين الدايرة .


ونجيب ورق ابيض ونعملة بنفس الطريقة .
وندخل فى النص سلك ونتنيها .

ونلفها من تحت .


و نبدأ كل ورقة نلمها ونلفها على بعض . 






















ونجيب لصق أخضر  و سلك رفيع . 





وندخل السلك فى الوردة ونلف عليهم اللصق الأخضر . 
ونعمل الباقى كلة . 

مسقعة بالحمة المفرومة

طاجن المسقعة باللحمة المفرومة 




 المقادير: 
بطاطس شرايح - باذنجان شرايح - طماطم شرايح -
 لحمة معصجة - جبنة مدزاريلا

 طريقة التحضير : 
تشوح شرايح البطاطس فى الزيت . 


وتشوح شرايح الباذنجان فى الزيت . 


نرص طبقة من شرايح البطاطس . 


 و فوقها طبقة من شرايح الباذنجان . 


وفوقها طبقة من شرايح الطماطم . 


 و نرص فوقها العصاج . 


وطبقة أخرى من البطاطس .


و طبقة من الطماطم . 


 وطبقة من الباذنجان . 


 ونعمل صلصة ( 2 معلقة صلصة و معلقة زيت)
 نشوحهم عالنار ونرشهم من فوق . 


ونحط شرايح فلفل أخضر . 


 ونرش الجبنة المدزريلا .


وندخلها الفرن فى درجة حرارة متوسطة . 
وبالهنا والشفا .

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...