الاثنين، 11 أبريل 2016

الكبده الاسكندراني مع مكرونه اسباجتي


المكونات :


للمكرونة: طماطم - بصل - مكرونه - مياه مغليه للسلق

للكبده : شرايح كبده  -  توم - بصل - فلفل اخضر ملح وتوابل


الطريقه :

تغلي الميه وتوضع بها المكرونه مع قليل من الملح

تسلق ألدنتي اي نصف سلق  وتصفي من المياه ولا تغسل 

لعمل الصلصه : نفرم بصله وتحمر علي النار مع قليل من الزيت ويضاف عصير الطماطم وتترك لتستوي 



تضاف الصلصه للمكرونه 




لعمل الكبده :

تقطع البصل قطع صغيره مع التوم وتحمر علي النار ويضاف لها شرايح الكبده وشلاايح الفلفل الاخضر

نحمر مع التقليب المستمر حتي تمام السوا

تقدم مع بطاطس محمره وسلطة طحينه 

لعمل سلطة الطحينة : نضرب في الخلاط الطحينه مع الملح والشطه والليمون وفص توك

وتقدم بالهنا والشفا

أرز صيني بالخضار

أرز صيني بالخضار

فلفلة خضراء 5
فلفلة حمراء 5
بسلة  كوب
فطركوب 
بصل 2
4 جزرة صغيرة
كاري  ملعقتان صغيرتان
زنجبيل  ربع ملعقة صغيرة
سمن  ملاعق كبيرة  4
أرز كوبان
ماء  3 أكواب.

طريقة التحضير
قطّعي الفلفلة الحمراء والفلفلة الخضراء والجزر إلى مكعبات صغيرة والفطر إلى شرائح ثمّ أفرمي البصل فرماً ناعماً.
ذوّبي السمن في الحلة على حرارة متوّسطة وأضيفي إليه البصل والجزر والفلفلة الحمراء والخضراء.
قلّبي المكوّنات من وقت إلى آخر حتى تذبل الخضار ثمّ أضيفي الفطر والبسلة .
ثم ضيفى الكاري والزنجبيل ثمّ أسكبي الماء.
- أضيفي الأرز واتركي المكوّنات على النارحتى تجف السوائل وينضج الأرز ثمّ قدّميه على سفرتك.


طريقة عمل اندومي بالخضار

طريقة عمل اندومي بالخضار

2 كيس اندومي خضار
نص فلفلة رومي
1 جزرة كبير
1 ملعقة معجون طماطم
كوب ماء    3 
2ملعقة زيت


طريقة التحضير

   قطع البصل والفلفل إلى قطع صغيره جداً

نضع الطاسة على النار ونضع الزيت ثم الفلفل والبصل الى ان يصبح ذهبي اللون

    نسكب الماء ونضع معجون الطمام مع بهارات وفلفل الاندومي، ننتظر إلي ان يفور الماء، نضع الاندومي عليه

 نبشر الجزر ونضعه فوقه، نخفف على النار ونغطيه حتى يجف الماء 
وبالعافيه .

الأحد، 10 أبريل 2016

الرقاق الطري الصعيدي مع المرق باللحمه


اكلة صعيدية مكوناتها كالاتي:

لعمل الرقاق الطري :

دقيق و مياه  و ذرة ملح 

لعمل المرق :

شوربة لحه 

لحمه 

بصل 

طماطم

ملح وفلفل للتتبيل

الطريقه :

نعجن الدقيق مع الملح والمياه لتتكون عجينه طريه 

نقطعها كور متساوية تقريبا

نبدأ بفرد كل كورة مع رش الدقيق لتسهيل الفرد

نسخن الفرن ونفرد واحده ونسويها حتي تنضج وتنتفخ قليلا لا تترك حتي تنشف يجب ان تكون طريه

نفرد واحده اخري ونسويها وهكذا 

لا يجب فرد كور العجين مره واحده يجب فردهموتسويتهم واحده تلو الاخري

لعمل المرق:

نحمر البصل 

نضيف قطع الطماطم


تترك للتتسبك

بعد السوا التام تضرب في الخلاط وتصب في الطواجن وتدخل الفرن وتقدم مع الفطير الابيض والمخلل والأرز الابيض وبالهنا والشفا



الفراخ المشوية مع البطاطس للدايت

المقادير

فرخة قطعه

بطاطس مقطعه

زبادي

ملعقة عسل ابيض

فنجان خل ابيض

2 بصلة 

طماطم

ملح وفلفل - عصير ليمونه

الطريقة:

تقطع البصل والطماطم وتضرب في الخلاط ع كوب ماء مع الزبادي والخل والعسل والملح والفلفل بدون اضافة سمن او زيت 

تصب نصف التتبيله علي البطاطس والنصف الاخر علي الدجاج 


توضع في حلة خبز الكيك وتترك في الثلاجه مده 8 او 9 ساعات ويفضل ان تبات 

ترفع علي النار وتغطي حلة الكيك حتي تمام السوا وتقدم بالهنا 



الملوخية الناشفه بطريقة جديده

المقادير:

ملوخية ناشفه
شوربه
1 حبة طماطم
بصلة مقطعه
توم 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :

تسخن الحلة علي النار

نسخن السمنه

نضيف نصف البصلة المقطعه مع التوم لتحميرهم


نضيف عصير حبة الطماطم والشوربه مع الملح والفلفل


نتركها تغلي ونضيف الملوخية الناشفه 

نحضر الطشه عن طريق تحمير بصلة صغيرة مع التوم المفروم 


تضاف الي الملوخية وتقدم بالهنا والشفا


الجمعة، 8 أبريل 2016

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...