المكونات:
مكرونة قلم
لحمة مفرومه
بصل
صلصة
سمنه
للبشاميل:
دقيق
سمنه
لبن
للتتبيل: ملح فلفل اسود شطه كمون كسبره قرفه جوزة الطيب
الطريقة:
تسلق المكرونة
تقطع اللحمة وتفرم
تقطع البصلة وتحمر علي النار في السمن وعندما يصبح لونها شفاف تضاف اللحمه المفرومه
نضيف ملعقة صلصة للحمه ونضيف الملح والفلفل وجميع التوابل و قليل من المياه ونتركها حتي تمام السوا
لتجهيز البشاميل :
نسخن السمنه
نحمر بها الدقيق ونضيف اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر حتي تصبح قوامها ناعم ومتوسط مثل المهلبيه ونتبل بالملح والفلفل
نجهز الصينية وندهنها بالسمنه ورشة دقيق
نضيف جزء من البشاميل علي المكرونه ونقلب
نصب نصف المكرونه في الصينية ونضع فوقه اللحمه المعصجه
نضيف باقي المكرونه ونضيف فوقها باقي البشاميل
نقوم بخلط بيضة مع ملعقة صلصة مع ملح وفلفل اسود وقليل من اللبن ونضؤبها جيدا وتصب فوق الوجه وتدخل الفرن حتي تحمر وتقدم بالهنااا