الثلاثاء، 5 أبريل 2016

طريقة عمل الفشار في المنزل

المكونات :

غلة فشار

قليل من الزيت 

رشة ملح 

ويمكن اضافة عسل او كراميل في التقديم او حتي صوص شوكولاته 

الطريقة :

نضع قليل من الزيت في حلة كبيرة وواسعه علي النار ونضع الملح وفوقهم نصب غلات الفشار ونغطي جيدا ونهز الحلة كي يتقلب الفشار وونصبر عندما يتضاعف حجمه ويملأ الحلة ويقدم




طريقة عمل البسبوسه بالزبيب

المكونات :

بسبوسه
كوب زبادي
كوب لبن حليب
بيكنج بودر
ملعٌقتين سمنه

الطريقه:


تسخن الفرن

تخلط جميع المكونات ويضاف الزبيب



تجهز الصينية وتدهن بالسمن والدقيق

يصب الخليط وتدخل الفرن الكهربا علي درجة حرارة 350 تحت وفوق ولو فرن بوتاجاز درجة حرارة 200 تحت فقط وبعد التسوية تشغل الشوايه فوق لتحمير الوجه


يجهز الشربات اثناء تسوية البسبوسة في الفرن



توضع علي النار 2 كوب سكر و2 كوب مياه مع فانيليا وعصير نصف ليمونه بدون تقليب ترفع علي النار

عندما تغلي تصب علي البسبوسة وهي ساخنة
ملحوظة: يجب ان تكون البسبوسة ساخنه والشربات ساخن 





وتقدم وبالهنا والشفا



الجمعة، 1 أبريل 2016

توابل و تتبيلة

التوابل السبعة أساسية فى كل تتبيلة 




معلقة كبيرة حب الهيل المطحون 
معلقة كبيرةقرفة 
معلقة كبيرة كزبرة 
معلقة كبيرة كمون 
معلقة كبيرة فلفل أسود 
نص معلقة كبيرة قرنفل مطحون 
نص معلقة كبيرة جوز الطيب مطحون 
التحضير : 
نطحنها جميعا مع بعضها ونضعها فى برطمان زجاجى لأنه يحتفظ برائحة التوابل . 
و أن البلاستيك يتفاعل مع التوابل ويفقدها الرائحة . 
يمكن عمل كمية كبيرة وحفظها للأستخدام .

توابل السمك : 
معلقة فلفل أحمر أو باربريكا 
معلقة فلفل أسود 
معلقة قرفة
معلقة كزبرة ناشفة 
معلقة كر كم 
معلقة حبهان 
معلقة جنزبيل 
نص معلقة شطة . 

توابل اللحمة : 
معلقتين سمسم  
معلقة فلفل أسود 
معلقة فلفل أبيض 
معلقة شمر
معلقة ينسون 
معلقة جنزبيل 
معلقة كركم 
معلقتين حبهان 
       معلقتين كبابة صينى 
معلقة قرفة 
ربع كوب زر ورد
ربع معلقة حلبة 
جوز الطيب 

تتبيلة الزبادى وصلصة الباربيكيو : 
ربع كوب زبادى قليل الدسم 
ربع كوب شطة 
معلقتين صغيرة خليط من (الكمون - الفلفل الأسود - القرفة - الكزبرة ) 
عصير ليمون 
ملح
بصلة مفرومة 
5 فصوص ثوم 
معلقتين صلصة طماطم 
معلقتين مايونيز 
معلقة من صلصة الباربيكا
زيت 

تتبيلة الكفتة المشوية : 
2 بصلة مبشورة ناعمة 
ملح 
فلفل 
بهارات 
جنزبيل 
قرفة 
بابريكا 

اعملى بطمانات فى بيتك واكتبى على كل واحد اسمة . 
و حضرى  التوابل بنفسك واحفظيها . 







تتبيلة الفراخ المشوية



المكونات : 
بصلة مبشورة
فلفل مبشور
2 معلقة كبيرة طماطم
2 معلقة صغيرة كزبرة
1معلقة صغيرة شطة
1/2 معلقة صغيرة زعتر
1 معلقة صغيرة كارى
1 معلقة صغيرة ملح
1/2 معلقة صغيرة جنزبيل
1/4 معلقة صغيرة قرفة
1 معلقة كبيرة زيت
1/2 لمونة

طريقة التحضير : 
نخلط كل المكونات جيدا ونحفظها فى الفريزر و يمكن استخدامها فى اى وقت . 

الريزو ( أرز كنتاكى )

الارز الكنتاكي من الذ انواع الارز التي نتناولها في مطاعم الوجبات السريعة، لكن هل تعرفين انّ بامكانك اعداد ارز كنتاكي في المنزل .


 المقادير:
- كوبان أرز  
- ملعقة بهار
- نصف كوب طماطم مبروش
- نصف ملعقة كبيرة كاري
- ربع كوب زيت
- ملعقة كبيرة زبدة أو سمن
- ملح وفلفل أسود حسب الذوق
- شطة حسب الذوق

طريقة التحضير:
- إغسلي الارز وصفيه جيداً. وشوّحي البصل قليلاً مع الزيت والزبدة.
- اضيفي للبصل الطماطم وقلبي قليلاً ثم اضيفي الارز.
- ضعي التوابل كلها وقلّبي، ثمّ ضعي الماء حتي يغطي الخليط كله.
- أتركيه على نار متوسطة حتى يتشرب الارز، ثم خففي النار حتى ينضج وقدمي مع قطع الدجاج او اللحم.

كنافة سادة

صنية الكنافة السريعة . 

 المكونات :-    1/2 كيلو كنافة - 1 كوب سمن . 


 نحضر بولا ونضع الكنافة و نفطعها بأدينا .
ونضيف كوب السمن .ونفركها مع بعض .


ندهن الصنية سمن ونفرد فيها الكنافة ونساويها ونضغط عليه كويس .


وندخلها الفرن على 180 درجة . 
وعند تحمير الوجة نرفع بسكينة من تحت نشوف التحمير .
لو لسة بيضة نطفى من فوق ونسيبها شوية .
و أول ما تطلع مباشرة نسقيها شربات سخن . 



كوكتيل للأطفال

لعمل كوكتيل سريع للأطفال
شوفى أى نوع كيكة عندك حتى جاهزة .
وأى فاكهه موجودة فى البيت .



المكونات : كيكة - تفاحة  - فرولة - كيوى -  اناناس .
و ممكن تستبدلى نوع الكيكة والفاكهه كلها .


نقطع الكيكة و نرصها فى الكاس .


ونقطع الفاكهه . ونرش شوية سكر  عليهم ,


أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...