اتعرفى علي أدوات سفرتك
و ازاى ترتبيها .......
رتبي أمام كل كرسى ما يلي:
كوب + سكينة + معلقة + شوكة + طبق صغير+طبق واسع + طبق متوسط .
أو
جهزى
سفرتك
لو عندك عزومة خليكى معانا عشان تعرفى ازاى
تتجهزى سفرتك وتقدمى أكلك بمنتهى شياكة .
1- ضعى السفرة فى مكان مناسب وضعى الكراسى حولها وخلى مسافة للدخول و الخروج سهلة .
2- تأكدى أن المفرش نظيف و مكوى ويراعى أن يتدلى لمستوى الكراسى .
3- ضعى فى وسط السفرة فازة أو شمعدان .
4- يتم وضع الشوكة والسكينة والفوطة و الكأس بالترتيب أمام كل مقعد .
5- ضعى الفوطة ملفوفة داخل الطبق .
6- توضع السكينة علي اليمين .
7- توضع الشوكة علي اليسار .
8- توضع معلقة الشوربة علي يمين السكينة .
9- توضع كأس الماء أعلى السكينة .
10- يوضع طبق الخبز على الجانب الأيسر من الشوكة وفوقة سكينة الخبز .
11- ويتم وضع الملح والفلفل فى منتصف السفرة بجانب الشمعدان .