الأحد، 20 مارس 2016

دجاج محمر

المكونات:



ورق اللورا 
قطع دجاج
مياه 

ورق لورا  ملح فلفل مكعب مرق 

دقيق للتتبيل وفتات خبز

الطريقه:

تسلق الفراخ في الميه المغليه 


يضاف مكعب المرق وورق اللورا  والملح والتوابل 

حتي تمام السوا


تجهز التتبيلة وهي الدقيق مع الملح والفلفل وفتات  الخبز


تقلب قطع الدجاج في الخلطه وتقلي في الزيت 



وتقدم بجانب اي نوع من الطعام مثل البامية 


مشروب الزنجبيل للكحه

المكونات:

زنجبيل بودره

ليمون

سكر او عسل نحل

مياه مغليه

الطريقة :

تغلي المياه وتصب فوق الزنجبيل والعسل

تقلب ثم يعصر الليمون


مريح جدا لبحة الصوت وللكحه عن تجربه 

معجنات بسيطه بالسكر

المقادير :


2 كوب دقيق 
لبن للعجن
سكر
ملعقة صغيره  خميره
قليل من الزيت للعجن والقلي

الطريقة :

تعجن جميع المكونات حتي تتكون عجينة 


تترك حتي تخمر

تقطع جزئين ويفرد كل جزء مع الثني والفرد مرة اخري وتكرار عملية الفرد الثني والتطبيق والفرد مره بعد مره




تقطع بالسكين 

ترص في صينية وتخبز بالفرن 




او تقلي في الزيت


يرش السكر البودره او السكر العادي فوقها وتقدم مع الشاي

السبت، 19 مارس 2016

سلطة الطحينة

المقادير :


طحينة 

مياه

ليمون 

ملح وفلفل

الطريقة :



تضاف المياه الي الطحينة تدريجيا مع التقليب ويضاف الليمون ايضا يمكن اضافة توم مفروم حسب الرغبة وتتبيلها بالملح والفلفل 

طريقة عمل البوفتيك

المقادير:

قطع لحمه شرايح



ملح وفلفل وبهارات 


فيجيتار

 مخلوط مع عيش محمص ومطحون

بيض

زيت للتحمير

الطريقة:

يخفق البيض في طبق عميق

توضع شرايح اللحمه في البيض


تتبل اللحمه في الفيجيتار 


تقلي في الزيت حتي تمام السوا




ويقدم مع الارز الابيض والسلطه








مكرومنة بالفراخ والبشاميل

طريقة عمل مكرونة بالفراخ والبشاميل:

المقادير:


مكرونة 

فراخ مسلوقة 

بصلة   زبدة للتحمير

طماطم

ملح وفلفل وتوابل

مقادير البشاميل:

دقيق

لبن

بيض وملح وفلفل

زبدة للتحمير

الطريقة :


تسلق المكرونة عن طريق غلي المياه واضافة المكرونة لها

يحمر البصل 


تقطع الفراخ 


تضاف للبصل المحمر

تضاف الطماطم


وتترك لتغلي

لعمل البشاميل:



يحمر الدقيق في الزبدة

ويضاف اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر مع اضافة ملح وفلفل




في صينية يتم تبطينها برشة زيت ورشة دقيق توضع نص المكرونة المضاف لها نصف كمية الدجاج بالطماطم

يضاف باقي الدجاج

تضاف باقي المكرونة  ويصب البشاميل 






في طبق صغير يخفق البيض ويصب علي الوجه


تدخل فرن سخن علي درجة حرارة عالية وتترك حتي يحمر الوجه وتقدم بالهنا والشفا







الثلاثاء، 15 مارس 2016

تقديم الأكل

             تقديم الأكل   

عندك أصناف كتير و مش عارفة تقدمى مين الأول ؟؟
   
   1-  لازم الأصناف تكون مناسبة للمعزومين .
2-   و أنها تكون خفيفة علشان يأكلو أكبر قدر .
3-  قدمى السلطات فى الأول لأنها تفتح الشهية وسهلة الهضم .
4- لا تقدمى شوربة الطماطم اذا كانت السلطة فيها طماطم .
5- عدم تقديم الشوربة اذا كانت العزومة علي العشاء .
6-  زينى اللحمة بالخضروات الطازجة كالجزر والبطاطس والطماطم والبقدونس .
7- عدم تقديم طبقين لونهم غامق . مثلا (ملوخية و سبانخ )
8-  وعدم تقديم صوص متشابهين .
9-  تقديم القهوة مع الحلوة (الكيك) .

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...