الأربعاء، 9 مارس 2016

أسباب عدم التركيز في الامتحانات


هناك العديد من أسباب عدم تركيز الطلاب في الامتحانات ونفرد منها ما يلي:
1. عدم التغذية السليمة قبل الاختبار فالكثير من الطلبة لا يأكل طعاما صحيا بل يتناولون وجبات سريعه مثل الكرواسان أو يشربون القهوة ومشروبات الطاقة ومن المهم بدء الصباح الباكر بإفطار متوازن وبه كل العناصر الغذائية مثل:
-ملعقة عسل نحل
-خبز قمح كامل أو حبوب إفطار أو بليلة 
-كالسيوم مثل لبن أو جبن 
-شئ به سكر مثل فواكه أو مربى
-وكوب من الشاي لتنبيه المخ.
2. وسببا آخر هو السهر ليلة الامتحان فيجب على الطالب أخذ قسط كاف من النوم والراحة ليلة الامتحان لرفع التركيز صباحا.
3. عدم الثقة بالنفس الناتجة من تراكم المواد الدراسية ومحاولة التحصيل ليلة الامتحان لما يزيد عن طاقة العقل.
4. ربما يتكاسل بعض الطلاب عن الصلاة.
5. القراءة السريعة لأسئلة الامتحانات ومحاولة التسرع في الحل وعدم التأني بها.
6. ربما يكون المراقبون مزعجون ومحرضون على الغش فتصبح لجنة الامتحان مليئة بالفوضى.
7. عدم وجود هدف للطالب من الامتحان. 

جهزى سفرتك عندك عزومة

اتعرفى علي أدوات سفرتك
و ازاى ترتبيها .......



        رتبي  أمام كل كرسى ما  يلي:

 كوب + سكينة + معلقة + شوكة + طبق صغير+طبق واسع + طبق متوسط .  


 
                         

                                                       
                                                            أو 


جهزى سفرتك


لو عندك عزومة خليكى معانا عشان تعرفى ازاى تتجهزى سفرتك وتقدمى أكلك بمنتهى شياكة .

1-    ضعى السفرة فى مكان مناسب وضعى الكراسى حولها وخلى         مسافة للدخول و الخروج سهلة .
2-    تأكدى أن المفرش نظيف و مكوى  ويراعى أن يتدلى لمستوى            الكراسى .
3-    ضعى فى وسط السفرة فازة أو شمعدان .
4-    يتم وضع الشوكة والسكينة والفوطة و الكأس بالترتيب أمام كل مقعد .
5-    ضعى الفوطة ملفوفة داخل الطبق .
6-     توضع السكينة علي اليمين .
7-     توضع الشوكة علي اليسار .
8-     توضع معلقة الشوربة علي يمين السكينة .
9-     توضع كأس الماء أعلى السكينة .
10-    يوضع طبق الخبز على الجانب الأيسر من الشوكة وفوقة سكينة الخبز .
11-    ويتم وضع الملح والفلفل فى منتصف السفرة  بجانب الشمعدان .

الاثنين، 7 مارس 2016

بطاطس بالسجق

المقادير :
2/1 كيلو سجق
2 حبة بطاطس مربعات
2 حبة طماطم مربعات
1 بصلة صغيرة مربعات
ملح – فلفل –بهارات – كزبرة – شطة .




الطريقة :
·     يوضع السجق مع معلقة صغيرة سمن وقليل من الزيت  على النار ويشوح جيدا.

·     ثم نخلط مربعات البصل ونقلب لحد ما لون البصل يصفر . ثم نضيف البطاطس ونستمر فى التقليب لمدة خمس دقائق .

·     ثم نضيف الطماطم ونقلب جيدا ونتركها على نار هادية لحد مالمكونات تستوى مع بعض كويس .






ملحوظة  : لو بنحب تكون الصلصة كتير  هنزود نص كوب ماء وعصير طماطم أو 2 معلقة كبيرة صلصة .

ولو عندنا عزومة  أو لسة معاد الغدا ممكن نقلبها بعد ما تستوى فى صنية وندخلها الفرن .
دى من الأكلات السريعة الممكن نأكلها فى الغدا أو العشاء وهتعجب أولادك كتيير ..........
وبالهنا والشفا . . . . .  

ريجيم المرضعات لدكتور ايهاب سمير


الدكتور ايهاب سمير من سوهاج وله مركز متخصص في السمنة والنحافة بجوار بيت الرحمة وهذا الريجيم الذي اتبعته ونقصت عليه بعد ولادتي ولم أشعر بالجوع بل كان مشبع ومريح مع الرضاعة
أولا وقبل كل شئ
الممنوعات في الريجيم
البيبسي الدايت والبسكوت الدايجستيف والتسالي والمخللات
وممنوع من الفاكهة الموز والتين والبلح والقصب والعنب والمانجو والكاكا والنبق 
ممنوع من الخضار البطاطس 
الخبز الأبيض ممنوع والعسل والطحينة والحلويات والمقالي والدهون ومنتجات الأبان الكاملة الدسم 
الفطار ثابت ربع رغيف بلدي وبيضة مسلوقة او اربع معالق فول او معلقتين جبنة قريش 
الساعه 11 كوب حلبة بلبن لايت 
الساعه 1 كوب شوربة عدس 
الغدا من 2-5 ربع فرخة او قطعتين لحم احمر او سمكتين مشوي او مسلوق وسلطة بطماطماية واحدة وربع رغيف او 4 معالق رز مسلوق او مكرونة بلا دهون وخضار مسلوق 
العشا 2 زبادي وفاكهة 
مسموح ب 4 معالق سكر يوميا 

الجمعة، 4 مارس 2016

الفراخ المشوية بالمارينية

المقادير:


فرخة مقطعة - بصلة كبيرة -  طماطم مبشورة – لمونة – توابل (كزبرة – معلقة صغيرة كارى – ملح – فلفل – شطة – زعتر )

 الطريقة :


 تخلط جميع المقادير وتغسل الفراخ جيدا ثم تتبل وتوضع فى الثلاجة من بالليل 

.ثم تخرج وتوضع فى الصنية وتدخل الفرن وتوضع تحت الشواية .


وتقلب عند احمرار الوجة .وتدخل مرة أخرى . 


الخميس، 3 مارس 2016

طرق سلق اللحمه

هناك طريقتان لسلق اللحوم :

1 - تقطع اللحمة قطع وتحمر في رشة زيت وسمن ويضاف عليها الماء المغلي مع اضافة البوكيه جارنيه وهو جزر كرفس بصل طماطم مرقة دجاج ورق لورا وحبهان وملح وتوابل وتترك حتي تمام السوا

2- أو تقطع اللحم قطع ويتم وضع ماء في حلة وبه البوكيه جارنيه والتوابل وعند الغليان تضاف قطع اللحم حتي تمام السوا





المرق الصعيدي

توجد في صعيد مصر أكلات عديده مميزة ولعا طابع خاص وبعض الأكلات يجب ان يتم طبخها في الطاجن أو مايسمي ب البرام وعند بعض الصعايده يطلقون عليه اسم جعبه بدون تعطيش الجيم وكأنها حرف g
وتوجد أكله صعيدية تسمي المرق وهي مثل التقلية ومكوناتها :

كمية كبيرة من البصل-- سمن

طماطم

ملح وفلفل 

يمكن اضافة فاصوليا او بطاطس حسب الرغبة ويمكن تقديمها مع الرقاق الأبيض الذي سنقدمه في موضوع اخر ان شاء الله

الطريقة:

يقطع البصل شرائح او حلقات


يرفع علي النار مع السمن ليتم تحميره بطريقة بطيئة 


يستخدم مايسمي بالمفراك الخشب للمساعده علي تكسير البصل اثناء النضج


تضاف الطماطم حبات كما هي حتي ولو كانت طماطم محفوظه ومثلجة بالفريزر


يضاف من حين لاخر ملعقة شوربة لتساعد علي نضج البصل والطماطم


عند تمام السوا تترك لتبرد  

ثم تضرب في الخلاط


توضع في الطاجن مع قطع اللحم وتدخل الفرن حتي يحمر الوجه وتقدم مع الأرز أو مع الرقاق الابيض الطري
ة
 طريقة عمل الارز بالشعيريه
طريقة عمل الارز بالشعيرية

أجهزة غريبة للمطبخ

 يمكنك تجهيز مطبخك بالأجهزة المختلفة التي تساعدك على إتمام المهام المختلفة المتعلقة بالطبخ وتجهيز الطعام والشراب, فتستخدم غالبية السيدات الخ...